Share

Home / Invatamant / Prichindeii, consultaţi de studenţii UMF

Prichindeii, consultaţi de studenţii UMF

150 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş au consultat, la începutul lunii, copii de la trei grădiniţe din oraş şi le-au explicat că trebuie să-şi învingă teama de doctor şi să se familiarizeze cu ideea de spital sau cabinetul pediatrului prin joc, răbdare şi voie bună. Totul s-a întâmplat în cadrul campaniei „Teddy Bear Hospital”, un eveniment organizat de Liga Studenţilor din Târgu-Mureş.

„Campania „Teddy Bear Hospital” este adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani, de la grădiniţe, cu scopul de a-i informa şi a le arăta câteva materiale sanitare, de a-i întreba dacă ştiu ce reprezintă acestea, ce se face cu el şi de a-i face să scape de frica de medici şi de halatele albe, să nu le mai fie frică să meargă la medic. Proiectul se numeşte aşa pentru că începe cu povestea ursuleţului Teddy, care are un prieten şi se loveşte şi are nevoie de medic. Şi noi am vrut să le arătăm că doctorii nu fac vreun rău copiilor. Ne-am jucat cu ei, i-am consultat, i-am trimis la farmacie, unde au primit bomboane şi totul s-a terminat foarte frumos. Ne-am bucurat de reacţia lor, nu s-a speriat niciunul. Am fost la trei grădiniţe şi în campanie s-au implicat peste 150 de studenţi. Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş au fost practic doctorii, iar jucăriile preşcolarilor au fost copiii. I-am învăţat o mulţime de lucruri interesante şi cel mai important e că i-am învăţat să nu le mai fie frică de doctor”, a povestit Andreea Tudosia, voluntar în cadrul campaniei „Teddy Bear Hospital”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Spitalul din Luduș caută asistent medical

Spitalul Orășenesc „Dr. Valer Russu” din Luduș organizează concurs pentru ocuparea unui post contractual temporar …

Share
Share