Medalii de bronz la Olimpiadele de Tehnologii Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 234 Vizualizări

Medalii de bronz la Olimpiadele de Tehnologii

Un mare număr de elevi ai liceelor tehnologice din judeţul Mureş s-au calificat pentru etapa naţională a Olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară “Tehnologii”. Laura Pop, inspector şcolar pentru învăţământ profesional şi tehnic ne-a oferit câteva detalii în acest sens.

Reporter: Câţi elevi s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadelor?
Laura Pop: Judeţul Mureş a fost reprezentat de 20 de elevi, majoritatea provenind de la liceele târgumureşene, un elev fiind de la Liceul Tehnologic “Ioan Bojor” din Reghin.

Rep.: Care au fost liceele care au avut reprezentaţi la această etapă?
L.P.:  Cel mai bine reprezentat a fost Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, care a avut cinci elevi calificaţi pentru etapa naţională la 4 domenii, respectiv cultura plantelor, creşterea animalelor, protecţia mediului şi în cadrul profilului de industrie alimentară, domeniul de analize produse alimentare. Colegiul Economic “Transilvania” a avut patru elevi calificaţi la două domenii, acestea fiind economic, administrative şi comerţ, respectiv la profilul turism şi alimentaţie. Tot patru elevi au reprezentat Liceul Tehnologic “Electromureş” , care au participat la domeniile “electric şi electromecanic” şi “electronică, automatizări, telecomunicaţii”. Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu” a trimis la Olimpiada de “fabricarea produselor din lemn” doi elevi, încă un elev al liceului participând la profilul “protecţia mediului”. Din partea liceului Tehnologic “Gheorge Şincai” au participat doi elevi, la profilul “mecanică”, iar liceele tehnologice “Avram Iancu” şi “Ion Bojor” din Reghin au avut câte un elev participant, la olimpiadele de “industrie textilă şi pielărie”, respectiv “industrie alimentară”.

Rep.: Unde au avut loc aceste concursuri?
L.P.: Această etapă a Olimpiadelor a avut loc în multe localităţi din ţară, elevii noştri deplasându-se în judeţele Argeş, Teleorman, Galaţi, Buzău şi altele.

Rep: Cu ce rezultate s-au întors elevii mureşeni?
L.P.: Sigur că întotdeauna este loc de mai bine, dar în ansamblu suntem mulţumiţi de rezultatele pe care le-au obţinut. Elevii noştri s-au întors cu trei premii trei. Elevul Liceului Tehnologic “Electromureş”, Alin Perghel, pregătit de către inginera Mihaela Pintea, a obţinut locul III, la profilul “electronică, automatizări, telecomunicaţii”. Alexei Lambarschi, de la Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu”, a ocupat acelaşi loc la profilul “fabricarea produselor din lemn”. Un premiu III a obţinut şi eleva Colegiului Economic “Transilvania”, Ruxandra Ungur, la profilul “economic, administrativ şi comerţ”.

A consemnat Edith VEREŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE