Meciuri cheie în a doua etapă din play off FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 67 Vizualizări

Meciuri cheie în a doua etapă din play off

În etapa a doua a turneului play off pentru promovarea în Liga I de fotbal, în seria a II-a, ASA Târgu-Mureş întâlneşte sâmbătă, 25 aprilie, ora 11.00, în deplasare, formaţia CSM Râmnicu Vâlcea. În prima etapă a minicampionatului ambele echipe au pornit cu dreptul. ASA a câştigat pe teren propriu cu 2-0 în faţa Metalului Reşiţa, iar vâlcenii au obţinut un punct în deplasare, 1-1 la Gloria Bistriţa. În clasament cele două sunt despărţite de cinci puncte, în favoarea mureşenilor, 18, respectiv 13. Etapa mai programează un joc important, în care lidera CS U Craiova primeşte vizita Gloriei Bistriţa. Dacă nu obţin trei puncte, vâlcenii îşi diminuează simţitor şansele, la fel şi cei de la Gloria. În aceeaşi situaţie se află Metalul Reşiţa, care se deplasează la FC Olt, echipă doar cu şanse teoretice. În confruntările din sezonul regulat dintre ASA şi CSM, ambele au obţinut câte 3 puncte pe teren propriu. Dacă în tur mureşenii au învins cu 3-1 (goluri Alex Dan, Bumba, Huiban, respectiv Lircă), în retur au cedat în ultima fază a partidei cu 1-0, cu gol înscris de fostul jucător al mureşenilor, Christian N’Kongue. A fost a opta întâlnire dintre echipa vâlceană şi cea mureşeană şi prima înfrângere a mureşenilor pe terenul vâlcenilor. În precedentele şapte, toate pe a doua scenă, ardelenii s-au impus de cinci ori, vâlcenii o dată şi un joc s-a încheiat la egalitate. A fost 1-0 pe teren propriu pentru FCM pe atunci în turul primei lor ediţii, în 2008-2009 şi 1-1 în Zăvoi cu două etape înainte de final. Următoarea ediţie a adus promovarea mureşenilor şi rezultatele le-au fost favorabile în dubla cu adversara de miercuri: 4-2 în deplasarea din tur şi 2-0 în etapa 28 pe teren propiu. În ediţia trecută, cele două au încheiat vecine de clasament, locul 5 pentru mureşeni şi 6 pentru vâlceni, cu câte o victorie pentru fiecare, dar pe terenul adversarei. În etapa a III-a, FCM a învins la Râmnicu Vâlcea cu 2-1, dar a fost 3-1 în returul de la Târgu-Mureş, prima victorie pentru vâlceni.

Punct, sau puncte, obiectivul ASA

După victoria din prima etapă a play off-ului, ASA abordează etapa de sâmbătă cu încredere, dar conştientă de dificultatea şi importanţa partidei. „Ştim că ne aşteaptă un meci foarte greu. Vâlcea este o echipă greu de învins pe teren propriu, a pierdut doar cu Craiova şi a remizat cu Bistriţa. Pe de altă parte, nici noi nu suntem o echipă care a reuşit jocuri bune în deplasare în ultima perioadă. Am văzut în schimb în această săptămână jucători care s-au pregătit foarte serios şi suntem decişi să obţinem punct sau puncte, să confirmăm după evoluţiile încheiate cu victorii acasă şi pe teren străin. Putem spune că una dintre problemele noastre este ora neobişnuită pentru mulţi jucători care au jucat în Liga I, dar ne-am pregătit în ultimele zile de la această oră. Ar mai fi condiţiile mai proaste care le vom întâlni, teren, vestiare şi altele, obişnuite pentru ligile inferioare. Este un meci în care putem obţine puncte care să ne ofere o poziţie favorabilă în vederea promovării”, a declarat înaintea deplasării la Râmnicu Vâlcea antrenorul Adrian Falub.

Edi Stăncioiu a fost prezentat oficial

Managerul general al echipei, Daniel Stanciu a prezentat oficial ultimul transfer al echipei, care devine al 28-lea jucător din lot, fostul portar al echipei CFR Cluj, Edi Stăncioiu. „Aşa cum am anunţat şi în iarnă, mai aveam în vedere un transfer important din Liga I. Acesta s-a concretizat abia acum, fiind vorba de portarul Edi Stăncioiu, al patrulea jucător venit de la CFR Cluj. Aveam nevoie de experienţa lui, este un jucător care se identifică cu cea mai bună perioadă din istoria CFR-ului. Noi am cam suferit în defensivă în ultima perioadă şi în play off orice punct contează. După plecarea lui Caparco au avut şi ceilalţi portari şansa lor, ne bucurăm pentru transferul lui Fejer, este un portar de mare viitor, dar avem nevoie şi de experienţă. Concurenţa poate fi benefică, nimeni nu are clauză de titular în contract, va juca cel care se pregăteşte cel mai bine şi confirmă prin evoluţii. Edi a ales ASA, în ciuda altor oferte, pentru că îşi doreşte să facă performanţă şi rămânerea sa depinde de promovarea noastră”, au fost cuvintele lui Daniel Stanciu.

„Sunt la a treia echipă şi sper să închei cu ea”

După ce s-a pregătit câteva zile cu ASA, transferul fostului „ceferist” s-a concretizat în această săptămână, ex-clujeanul alegând echipa datorită condiţiilor şi a valorii celor pe care i-a întâlnit la noua sa echipă. „Mă bucur că mă alătur unei echipe de tradiţie, cu jucători valoroşi, o conducere tehnică serioasă, am văzut pregătirile care se fac la antrenamente. Am venit să ajut echipa şi s-o ducem în prima ligă. Va fi un pic mai dificil pentru mine, deoarece nu este uşor să schimbi, iar eu am jucat până în prezent doar la două echipe. Acum sunt la a treia şi sper să închei cu ea. O influenţă pentru această alegere a avut-o şi faptul că au mai venit alţi foşti coechipieri şi prieteni de la CFR, dar şi ceea ce am găsit aici a contat mult. Dacă ţin cont de aceste aspecte, nu consider că este un pas înapoi, mai ales că nici nu am evoluat în ultima perioadă şi îmi doream să joc. Am considerat că în acest moment mi se portiveşte această echipă şi sper să fie nevoie să renegociem rămânerea mea, ceea ce ar însemna promovarea”, a adăugat noul portar al mureşenilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE