Shake-uri pentru un stil de viaţă frumos şi sănătos Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 463 Vizualizări

Shake-uri pentru un stil de viaţă frumos şi sănătos

Cristina Claudia Dobrin, nutriţionist-dietetician la Centrul de Medicină Integrativă „Lotus Life” din Târgu-Mureş, recomandă mureşenilor să adauge în rutina zilnică de înfrumuseţare shake-urile, acele sucuri naturale cu proprietăţi deosebite pentru organism. „Majoritatea femeilor petrec foarte mult timp şi cheltuiesc sume mari pe produsele de înfrumuseţare care acţionează din exterior spre interior şi care promit în zadar că vor reduce semnele îmbătrânirii, că vor acoperi imperfecţiunile şi că vor da strălucire părului. Cu toate acestea, alimentele pe care le mâncaţi pot avea un efect mult mai profund asupra înfăţişării dumneavoastră. Dacă vă hrăniţi organismul cu nutrienţii potriviţi, atunci pielea şi părul vă vor străluci de sănătate. Şi care este una dintre cele mai uşoare metode de a consolida nivelul nutrienţilor pentru frumuseţe? Să includeţi shake-urile pentru sănătate în rutina zilnică de înfrumuseţare”, a transmis Cristina Claudia Dobrin.

Nutrienţii pentru piele

Pielea este cel mai mare organ al corpului şi reprezintă o cale importantă de eliminare a toxinelor din organism. Cristina Claudia Dobrin spune că adesea este primul loc în care se pot observa consecinţele unui regim alimentar sărac în nutrienţi – coşurile, pielea uscată şi alte imperfecţiuni pot indica faptul că organismul nu primeşte nutrienţii necesari. Un regim alimentar bogat în fructe şi legume sprijină efortul ficatului de a scăpa corpul de toxine, lucru care va contribui la menţinerea strălucirii pielii. Vitamina C din fructe şi legume este esenţială pentru formarea de colagen şi elastan, care menţin pielea suplă, flexibilă şi tânără.

Ea spune că multe dintre shake-uri includ acizi graşi esenţiali, cum sunt cei care se găsesc în nuci, seminţe, uleiuri din seminţe şi avocado. „Împreună cu numeroşi antioxidanţi, grăsimile sănătoase sunt şi antiinflamatoare, lucru important dacă suferiţi de o afecţiune dermatologică – de exemplu erupţii, eczeme sau psoriazis. Dacă aveţi pielea uscată sau mătreaţă, biotina (vitamină din complexul B), din nuci, avocado şi anumite fructe, legume, precum roşiile, morcovii reuşesc să ţină aceste probleme la distanţă. Nucile şi iaurtul natural conţin zinc, care împreună ajută la vindecarea cicatricelor şi a pielii crăpate. Dacă acneea sau conşurile constituie o problemă pentru dumneavoastră, e posibil ca pielea să producă prea mult sebum, hidratantul natural al pielii. Vitamina A, care se găseşte în diverse legume şi fructe – morcovi, pepene galben, piersici, poate fi utilă pentru reducerea nivelului de sebum. Regimul dumneavoastră alimentar are nevoie de multe proteine pentru a repara şi reface celulele pielii, unghiilor, dar şi pentru a oferi un păr puternic şi strălucitor”, spune nutriţionistul-dietetician Cristina Claudia Dobrin.

Folosirea sucurilor pentru frumuseţe

Pentru a profita la maximum de beneficiile shake-urilor pentru frumuseţe, Cristina Claudia Dobrin recomandă consumul a două  dintre ele zilnic, timp de cel puţin patru săptămâni. „Alegeţi shake-urile care combat problemele dumneavoastră specifice legate de frumuseţe sau includeţi o gamă variată, pentru a avea parte de beneficii generale”, recomandă aceasta.

Shake verde hidratant

Vi s-au uscat pielea şi părul? Combateţi această problemă cu ajutorul acestui shake delicios, ce vă hidratează din interior. Bogat în grăsimi sănătoase, vitamina C şi E, acest shake menţine pielea luminoasă şi dă o strălucire superbă părului.

Ingrediente:

½ castravete

3 kiwi

½ avocado

1 lingură suc de lămâie

2 frunze roiniţă

Apă

Se amestecă cu ajutorul unui blender.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE