Home / Politic / PSD, în căutarea candidatului pentru Primăria Târgu-Mureş

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

PSD, în căutarea candidatului pentru Primăria Târgu-Mureş

psdPreşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, a anunţat joi, 10 septembrie, cu ocazia unei conferinţe de presă, că formaţiunea politică pe care o reprezintă pregăteşte un candidat la funcţia de primar al municipiului Târgu-Mureş care „să nu fie spectator”, ci să obţină un scor electoral din două cifre la alegerile locale din 2016.

Deocamdată, numele candidatului nu este cunoscut, însă Vasile Gliga a precizat că acesta va fi identificat în urma unor sondaje de opinie. „Sunt convins că la alegerile locale din primăvară PSD în Târgu-Mureş va conta foarte mult. Nu va fi numai spectator, cum a fost în alegerile trecute. Vom avea candidat şi cred că un scor de două cifre, dar poziţionat cu totul altfel în decizia din administraţia locală din Târgu-Mureş. Încă nu am identificat candidatul, căutăm, facem sondaje, vom vedea cine va putea să facă acest lucru”, a menţionat liderul social-democraţilor din judeţul Mureş.

Listele de candidaţi, întocmite până în octombrie

Referindu-se la pregătirile pentru alegerile locale din 2016, preşedintele PSD Mureş a precizat că organizaţiile locale au ca sarcină principală întocmirea listelor de candidaţi până în luna octombrie a acestui an, când cel mai probabil va avea loc un congres naţional al partidului. „Din punct de vedere politic suntem într-o etapă în care aproape în toate organizaţiile locale s-au făcut alegeri şi s-au stabilit Birourile Permanente care au ca principală sarcină să stabilească până în cursul lunii octombrie candidaţii pentru alegerile locale, listele de consilieri”, a afirmat Vasile Gliga. „E foarte important pentru organizaţia locală ca în alegerile din primăvară să rămână PSD la cote înalte în sondaje, cum e şi acum, şi asta foarte mult depinde de mesajele de la centru, de guvernare şi cred că se impune o clarificare la nivel central, se impune congres în cursul lunii octombrie pentru a se stabili clar sarcinile liderilir din PSD. Într-adevăr, Consiliul Naţional a convocat pentru luna octombrie congresul şi cred că ar fi bine să aibă loc, mai ales că preşedintele interimar, vicepreşedinţii – o parte nu mai sunt la nivel PSD naţional. Cred că e un moment bun pentru PSD şi dacă rămâne la guvernare, cu măsurile impuse la Guvern, să ne menţinem în primăvară în sondaje la cea ce avem şi acum, mai ales că astăzi găsiţi pe site-ul Ministerului Dezvoltării investiţii de 780 de miliarde de lei care vor fi în localităţile din judeţul Mureş. Sunt obiective începute şi care trebuie finalizate, absolut în toate localităţile judeţului. Pe lângă alte măsuri foarte bune făcute de Guvernul Ponta, mai ales în creşterea salariilor şi ce se prognozează de la 1 ianuarie, creşterea salariului minim”, a adăugat Vasile Gliga.

Iniţiativă legislativă, în pregătire

De asemenea, liderul PSD Mureş a mai anunţat că grupul parlamentarilor social-democraţi din Mureş au demarat o iniţiativă legislativă care să faciliteze locuitorilor municipiului Târgu-Mureş să se pensioneze cu doi ani mai repede decât limita reglementată de legislaţia din domeniu, după modelul altor oraşe pe raza cărora au funcţionat sau funcţionează fabrici care au sau au avut un impact negativ asupra mediului. „Aşa cum cei din Baia Mare au obţinut această lege acum câţiva ani şi cum în iunie cei de la Copşa Mică au obţinut această lege, prin care locuitorii din oraşele respective să iasă cu doi ani mai repede la pensie”, a arătat Vasile Gliga. „Iniţiativa e gata pregătită, e în lucru la legislativ, aşteptăm aprobarea Consiliului legislativ din Camera Deputaţilor”, a completat preşedintele PSD Mureş.

0 comentarii

  1. Poate ar fi interesant sa faceti o descriere a profilului pe care trebuie sa-l aiva viitorul candidat pe care il cautati.Noi ,pe vremuri,aveam la partid si rezerva de cadre, la zi,iar a voastra este,probabil,in vizorul DNA si de acea cautati!?
    Oricum pe mine sa nu contati!

  2. eu zic sa-l puneti din nou pe Briscaru

  3. Nu stiu pe ce lume traieste Dl Gliga, dar poate ca ai lui colegi din Tg Mures trebuiau sa-l anunte ca acest proiect a fost deja lansat de catre ALDE Mures in 24 august 2015 si reiterat :http://www.cuvantul-liber.ro/news/85799/61/Proiect-legislativ-in-favoarea-locuitorilor-din-zonele-poluate ; Apoi inainte de a spune o “informatie” ca noutate trebuie sa stie ca cei de la Copsa Mica au “obtinut” acest drept inca de la intrarea in vigoare a legii Sistemului Unitar de Pensii, efectiv din 3 ianuarie 2011; E cumva un copy paste ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sorin Megheșan (PNL) vrea să continue proiectele ”începute la Târnăveni”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a anunțat miercuri, 1 iulie, într-o …