Lecție de demnitate umană: 15 ani de sprijin pentru persoanele cu dizabilități Reportaj
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 177 Vizualizări

Lecție de demnitate umană: 15 ani de sprijin pentru persoanele cu dizabilități

sarbatoare hifaAsociația „HIFA – România Ajutor pentru Toți” sărbătorește 15 ani de activitate, iar cu acest prilej, în perioada 21 – 25 septembrie, au loc, la Târgu-Mureș, vernisajul expoziției de artă dedicată persoanelor cu dizabilități, întâlnirea tinerilor cu dizabilități, momente artistice, un flashmob în cadrul căruia se vor înălța baloane cu dorințe pentru persoanele cu dizabilități și lansarea cărții „Imagini de viață”, ce cuprinde povești emoționante ale acestor oameni.

Păstrarea demnității identității umane fără a le schimba persoanelor cu dizabilități convingerile fundamentale. Aceasta a fost și rămâne viziunea asociației, un loc în care se regăsesc persoane adulte cu dizabilităţi, bolnavi cronici, copii şi tineri, oameni ce provin din medii defavorizate. „Asociația noastră s-a înființat în anul 2000, la Târgu-Mureș, iar în anul 2010 am înființat Editura HIFA – Ro. Viziunea noastră este dezvoltarea şi păstrarea demnităţii umane fără a încerca schimbarea convingerilor fundamentale. Grupul țintă este reprezentat de persoanele adulte cu dizabilităţi şi bolnavi cronici, copii şi tineri proveniţi din medii defavorizate. Organizăm diferite cursuri, tabere, seminarii, întruniri, iar programele noastre au scopul ca beneficiarii să se integreze în societate, să adopte o nouă mentalitate în aprecierea şi reorganizarea vieţii lor independente fără obstacole”, a transmis Simon Judit-Gyöngyi.

Voluntariat în sprijinul persoanelor cu dizabilități
Persoanele care doresc să sprijine această asociație trebuie să știe că se pot implica ca voluntari în programele derulate de asociație. „Voluntariatul are recunoştinţă şi mulţumire, însă nu are instrucţiuni şi comandă, ci doar cerere pentru favoare din inimă. Acest fapt îşi lasă urma în aşa nobleţe ca o minune de la un om la altul. Aceasta este fapta în care nu se poate obosi, deoarece îl prestăm cu bucurie şi din bună voie. Nu este schimb de tranzacţie, ci fapt care ţine de la un suflet la altul. Şi anume o minune adevărată. Pe voluntar doar un lucru îl conduce: pasiunea. Pura dorinţă de a ajuta. Răsplata este cea mai frumoasă, când mulţumirea nu este altceva decât strălucirea din ochi, bucuria şi fericirea celor cărora le-a putut da o mână de ajutor”, a explicat Simon Judit-Gyöngyi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE