Share

Home / Sanatate / Săptămâna Europeană a Mobilității. Ce transmite DSP Mureș

Săptămâna Europeană a Mobilității. Ce transmite DSP Mureș

Bike Commuter in Portland Oregon

Ediţia din anul 2015 a Săptămânii Europene a Mobilităţii se va desfăşura sub sloganul „Alege! Schimbă! Combină!”. Campania, ce are loc în perioada 16 – 22 septembrie, încurajează mureșenii să folosească mijloacele de transport în comun, bicicletele şi mai puţin autoturismul personal.

„Fiecare călătorie este diferită, dar de prea multe ori ne bazăm pe acelaşi mod de transport, indiferent dacă este cel mai potrivit pentru scop. S-ar putea ca instinctiv să ne urcăm în maşina noastră, chiar dacă bicicleta sau transportul public poate fi o alegere mai eficientă. Un motiv ar putea fi faptul că maşina personală se prezintă ca modul care acoperă cu uşurinţă toate nevoile noastre de călătorie şi fiind mai convenabil decât orice altă alegere de transport. Pentru prea mulţi dintre noi, maşina noastră este garanţia personală a transportului door-to-door, în timp ce niciuna dintre alternative nu sunt percepute ca fiind în măsură să acopere în totalitate cerinţele noastre de mobilitate”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș.
Tema multimodalităţii din acest an a Săptămânii Europeane a Mobilităţii invită oamenii să combine modalităţile de a ajunge la destinaţie, ceea ce poate duce de multe ori la o călătorie mai rapidă şi mai plăcută. Când alegem inteligent tipul de transport pe care îl folosim, putem economisi bani, putem să ne îmbunătăţim sănătatea şi să ajutăm mediul.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

CAS Mureș, personal insuficient pentru volumul mare de muncă

La nivelul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mureș, în special în cadrul a …

Share
Share