Home / Cultură / Alexia Aștelian, pasiune și devotament pentru muzică

Alexia Aștelian, pasiune și devotament pentru muzică

Distribuie

11752406_10205617885380878_1600049348_oPrintre tinerele soliste de muzică populară care și-au făcut deja un nume în peisajul muzical mureșean este și cel al Alexiei Aștelian din Reghin. Are doar 12 ani dar deja este o prezență constantă la cele mai importante evenimente care au în prim plan folclorul și muzica populară.

11720717_10205617885660885_1792917680_n”Am 12 ani și pasiunea mea pentru muzică începe odată cu concursul ”Rapsodia mugurilor” unde am obținut locul 1. Dragostea pentru muzică am moștenit-o  de la părinții mei, precum și de la bunica mea, cea care m-a învățat să cânt. Am participat la primul meu concurs împinsă de la spate de către bunica mea ,unde am obținut locul 1. Apoi am continuat cu ”Flori de cântec românesc”  cu două prezențe, unde am obținut un loc 2 șianul următor  marele trofeu. Am mai participat la festivalul ”Florile Ceahlăului” unde am obținut o mențiune, la Baia Mare (locul 1), la concursul ”Pot să fiu o stea” (locul 1), precum și la alte evenimente”, a precizat Alexia Aștelian.

”Lângă publicul drag mie”

Pasiunea pentru muzică a Alexiei se trage de la bunica sa, originară din Dedrad, comuna Batoș, unde tânăra interpretă va fi prezentă pe scena Sărbătorii Mărului de duminică, 11 octombrie. ”Bunica a fost ajutorul principal alături de părinți ,cărora le mulțumesc. Ea m-a ajutat cu melodii noi în repertoriu și foare multe costume. Legat de faptul că voi fi pe scena Sărbătorii Mărului, e un lucru extraordinar să mă aflu lângă publicul drag mie. Mă simt atât de bine la Batoș, un loc feeric pentru mine. Le doresc tot binele din lume celor de acolo și sănătate și distracție placută pentru sărbătoarea de duminică”, afirmă Alexia Aștelian.

”Români talentați care pot face artă”

11262350_10205076077316015_177305555_nPe lângă voce, Alexia studiază și pianul, trăind la fel de intens pasiunea pentru muzică. ”Pun tot sufletul în tot ceea ce fac, pentru ca e plăcerea mea să le cânt oamenilor. Un sprijin important îl am de la doamna Anca Branea Neamțu, profesoara mea de canto, Lavinia Zamfir, profesoara  de pian, și nu în ultimul rând maestrului dirijor Ioan Conțiu. Legat de viitor, vreau sa continui pe latura muzicii. Sunt mândră ca sunt reghineancă, sunt mândră că sunt româncă, și vreau să arăt lumii că există și români talentați care pot face artă”, a subliniat Alexia Aștelian.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Spectacol extraordinar de Dragobete cu Maria Sântean Faghiura

Distribuie Desfăşurarea tradiţiilor, a ceremonialelor şi a actelor rituale legate de sărbătoarea iubirii la români …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.