Home / Invatamant / „Ziua Europeană a Limbilor”, la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”

„Ziua Europeană a Limbilor”, la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”

agro 1Un număr de 71 de elevi și 31 de cadre didactice și-au dat concursul, luni, 5 octombrie, pentru buna desfășurare a ”Zilei Europene a Limbilor”, manifestare interjudețeană găzduită de Colegiul Agricol ”Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș. Parteneri locali ai acestei unități organizatoare au fost Colegiul Economic ”Transilvania”, Liceul Tehnologic ”Avram Iancu”, Liceul Tehnologic ”Traian Vuia”, Liceul Tehnologic ”Electromureș”, Liceul Tehnologic ”Ion Vlasiu”, Liceul Tehnologic ”Gheorghe Șincai” și Liceul Tehnologic ”Aurel Persu”. Din țară, la această manifestare – a IV-a ca număr – au participat Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” din Sibiu, Colegiul Tehnic ”Napoca” din Cluj Napoca, Liceul ”Solomon Halița” din Sângeorz Băi și Liceul Tehnologic ”Automecanica” din Mediaș.

Un concurs care crește în calitate

Manifestarea a avut ca centru de greutate un concurs deosebit de interesant, atractiv și interactiv care a constat în mai multe probe succesive, precum: traduceri, recunoașterea unor melodii, desene pe asfalt, poezii, refacerea unor fraze, mimă, rezolvarea unor rebusuri, ș.a. Potrivit prof. dr. Daniel Raduly, unul dintre organizatori, manifestarea a crescut în calitate, an de an interesul pentru aceasta fiind tot mai mare. ”Consider că de la an la an, acest concurs atrage tot mai mulți participanți. Mă bucură faptul că a circulat vestea de la edițiile anterioare prin tot Ardealul și nu numai. Înscrierea la concurs a echipajelor din județe ca Sibiu, Cluj, Alba, Bistrița Năsăud sau Bihor, ne face să ne gândim serios la înscrierea activității în Calendarul Activităților Educative Naționale – CAEN, în anul școlar următor. Felicit toți participanții și profesorii care i-au pregătit. Îi așteptăm cu drag și la edițiile viitore”, a declarat Raduly.

Premiile acordate cu această ocazie au constat în cărți de specialitate, rechizite, invitații la concerte de jazz, invitații la Cinema ”ARTA”, abonamente la mediateca Institutului Francez din Cluj Napoca, cursuri gratuite de limba franceză pentru adolescenți. Sponsorii manifestării au fost Institutul Francez din Cluj Asociația de cooperare Franco-română Sceaux, American Corner, Editura Ficher, Biblioteca Hyperion și Primăria Târgu-Mureș.

agro 2

Clasamentul concursului:

Locul I: Colegiul ”Napoca” din Cluj Napoca, profesor îndrumător Valentina Vlasiu;

Locul II: Colegiul Agricol ”Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș, profesori îndrumători Ciuchină Veronica, Pintican Alina, Hădăreanu Simona, Raduly Daniel;

Locul III: Liceul Tehnologic ”Electromureș” din Târgu-Mureș, profesori îndrumători Pîrvu Coralia, Pentek Eniko;

Mențiune: Liceul Tehnologic ”Traian Vuia”, profesori îndrumători Oltean Ramona, Șimonfi Eva;

Mențiune: Liceul Tehnologic ”Avram Iancu” din Târgu-Mureș, profesori îndrumători Popa Ioana, Makkai Eniko.

Nicolae BALINT

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Școală postliceală la Luduș

Având în vedere decizia nr. 2105 din 27 septembrie 2021 și avizul nr. 6616 din …