Home / Invatamant / Grădinița cu Program Prelungit nr. 16, inaugurată!

Grădinița cu Program Prelungit nr. 16, inaugurată!

pp1Joi, 8 octombrie 2015, Grădinița cu Program Prelungit nr. 16, unde își desfășoară activitatea peste 300 de copii și 30 de cadre didactice a fost inaugurată.

În prezența oficialităților, copilașii au pregătit un scurt program artistic, învățat în doar două săptămâni de la începerea anului școlar. ”Mă bucur că am reușit, iată după 6 ani de judecată, să câștigăm această clădire, să o punem pe picioare în mai puțin de 2 ani și să fie dată spre folosință cetățenilor, la cele mai înalte standarde. Pentru reabilitare și pentru aducerea clădirii la stadiul inițial, din 1902-1903, s-au folosit materiale de cea mai bună calitate, demne de o clădire monument. Bugetul a fost de 3.700.000 lei, chiar dacă fondurile europene nu au fost suficiente și pentru finanțarea acestui proiect, cum ar fi trebuit finanțate aceste imobile istorice, banii cheltuiți sunt din bugetul local, însă consider că această investiție este una în viitorul copiilor noștri. Îi mulțumesc viceprimarului Claudiu Maior, care s-a implicat și a supervizat această lucrare, colegilor din primărie și nu în ultimul rând constructorilor”, a declarat Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureș.

”Pe întreg parcursul lucrărilor, s-a ținut cont de statutul de monument al clădirii, s-a păstrat conceptul de specialitate, alcătuirea structurală, decorațiile exterioare, imaginea de ansamblu a clădirii. Ca și detalii de execuție, menționam că s-au folosit materiale de înaltă clasă și superioare calitativ, dintre acestea enumerăm parchet din lemn masiv stratificat, tâmplarie de lemn la ferestre și uși din lemn stratificat și geam termopan, gresie, faianță în băi și obiecte sanitare adaptate specificului vârstei, am achiziționat mobilier nou pentru o parte din săli, ferestre de mansardă amplasate astfel încât să asigure suficientă lumină naturală și dimensionate pentru o ventilație corectă, lambriuri și uși din lemn masiv, ușile și ferestrele de la fațadă au fost recondiționate integral”, a declarat ing. Horațiu Lobonț, director Direcția Școli, Primăria Târgu-Mureș.

Lucrări de reabilitare au fost efectuate și în curtea grădiniței, fiind amplasate și corpuri de joacă noi.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Start la distribuirea tichetelor sociale pentru grădiniță!

Primăria municipiul Târgu Mureș, prin Direcția de Asistență Socială, începe acordarea stimulentului educaţional sub forma …