Proceduri de fizioterapie efectuate sportivilor Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1752 Vizualizări

Proceduri de fizioterapie efectuate sportivilor

popoviciuȘeful Clinicii de Reumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu-Mureș, doctorul Horațiu Popoviciu, a vorbit, joi, 29 octombrie, la Conferința Națională de Nutriție Sportivă, despre terapia fizicală în reabilitarea afecțiunilor degenerative ale aparatului locomotor și a prezentat o serie de proceduri de fizioterapie efectuate sportivilor.

„Tratamentul fizical în patologia degenerativă poate fi și secundar unei activități sportive exagerate. Patologia degenerativă este secundară. Poate ar fi trebuit început cu activitatea, cu ineficiența tratamentelor menite să prevină apariția unor modificări degenerative. Nu există întotdeauna eficiență totală și întâlnim patologia degenerativă la sportivi. Cât despre tratamentul fizical, simptomatologia predominantă este partea reprezentată de durerea și limitarea mobilității. E foarte important să evaluăm acești pacienți din punct de vedere static, din punct de vedere dinamic, să facem o evaluare cardiovasculară, să vedem mobilitatea la nivelul articulațiilor, forța musculară. Trebuie să se țină cont de durerea, de prezența semnelor de inflamație, modificările tonusului muscular și modificările de consistență musculară și de dimensiuni la nivelul grupelor musculare care pot fi afectate”, a explicat dr. Horațiu Popoviciu.

Proceduri de fizioterapie
Doctorul a spus că printre obiectivele tratamentului recuperator se numără ameliorarea durerii, menținerea funcției articulare și creșterea calității vieții.
„Ne bazăm mult pe relația cu pacientul, pe sensibilitatea pacientului, să ne descrie simptomele pe care le prezintă, pentru a nu exagera intensitatea procedurilor. Care sunt obiectivele tratamentului recuperator? Ameliorarea durerii, prevenirea atitudinilor vicioase, a modificărilor la nivelul mobilității articulare, menținerea funcției articulare și creșterea calității vieții. Aici aș mai asocia și un lucru foarte important, și anume obținerea unei independențe socio-profesionale. Din păcate, în practica de zi cu zi ne întâlnim cu o tentativă de limitare a acestei munci în cadrul profesiunii. Are un deficit, încearcă în multe cazuri să obțină beneficii: pensionări, grade de handicap care nu sunt uneori reale. Ce putem folosi? Agenți fizici, masajul terapeutic, kinetoterapia și terapia ocupațională la acești pacienți”, a arătat dr. Horațiu Popoviciu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE