Raluca și Robert au cucerit regatul ”Șincai” Monden
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 303 Vizualizări

Raluca și Robert au cucerit regatul ”Șincai”

1Emoționata Raluca Văduva și partenerul Laszlo Robert, la fel de emoționat, au cucerit titlurile de Miss și Mister Boboc al regatului ”Șincai”. Au reușit performanța în urma unui spectacol care a vrăjit publicul. O fascinantă incursiune în lumea personajelor de basm. Cenușăreasa, mica sirenă, prinți și monștri au creat un spectacol mirific recreînd pe scena Centrului Cultural ”Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş atmosfera specifică Disney.

Departajare dureroasă

Adriana Dandea și Henteș Laurențiu au devenit prinții regatului, urcând pe treapta secundă, iar Roxana Glodean și Zolyomi Lehel au cucerit locul III. Premiul de popularitate a fost acordat Esmeraldei și partenerului, cocoşatul din Notre Dame. O departajare extrem de greu de realizat, toți bobocii reușind să intre perfect în pielea personajelor de basm. Ajutați și de candoarea vârstei, scenariul marca Liviu Pancu li s-a potrivit perfect.

În ce mă privește, după atâtea baluri văzute mă temeam de propria-mi blazare. Nu a fost cazul. Bobocii de la “Șincai” au fost pur și simplu fermecători. Fără prea multă vorbărie, au redat esența personajelor prin jocuri de mișcare, prin decoruri și costume, într-un mod inedit cel puțin pentru mine. Am recunoscut și splendida Cenușăreasă chinuită de surorile vitrege, l-am remarcat și pe Aladin urmându-și destinul. Încântătoare a fost și micuța sirenă, dar și cocoșatul din Notre Dame însoțit desigur de Esmeralda. Armonios integrate în spectacol au fost și spectaculoasele momente de dans artistic și balet, tinerele demonstrând o grație de-a dreptul remarcabilă. Emoționant de talentați în candoarea lor au fost și în momentele de interpretare. Dialoguri comice au făcut publicul să râdă pe săturate, momente de interpretare, șlagărele timpurilor au încântat asistența. Iar ca ineditul spectacolului să fie dus la maxim, în structura spectacolului au fost integrați în fiecare moment și cei mari, organizatorii din clasele terminale care la rândul lor au dat dovadă de mult talent, umor și spontaneitate.

2

Lacrimi șiroind la final

În ceea ce o privește pe tânăra Miss, Raluca Văduva, ea și-a început cariera de regină de ”Șincai” cu lacrimile șiroind. Semn că repetițiile au fost extenuante iar emoțiile au ajuns la un maxim posibil. Îl deconspir și pe tânărul Mister, Laszlo Robert, care la finalul spectacolului lăcrima în alt colț al centrului de cultură. Și nu e de mirare. Vorbim totuși despre tineri care abia că se pot declara adolescenți. Un spectacol de asemenea amploare depășește cu mult tot ce au făcut în anteriorii ani de școală și a necesitat eforturi de care poate nici ei nu se credeau în stare înaintea gongului de început.

La fel de emoționați și surprinși au fost și adulții, președinta juriului, directoarea liceului, Antoaneta Răuca, și profesorul Sabin Pașcan, ambii întâmpinați cu urale pe scenă. Emoțiile nu l-au ocolit, cu toată experiența, nici pe actorul Liviu Pancu pentru care acest spectacol, venit după balurile celor de la UMF și Papiu, a fost o provocare în sine. ”În aceste două ore am trecut prin mai multe stări pornind de la uimire, mirare, bucurie şi extaz. Am avut ocazia să vedem ceva inedit. Să vedem că elevii Liceului Gheorghe Șincai sunt nişte mici artişti. Dacă nu aş fi ştiut orele nenumărate de repetiţii aş fi fost convinsă că de fapt sunteţi mici mari actori profesionişti. Mi s-a împlinit un vis”, a declarat după spectacol directoarea Antoaneta Răuca.

O nouă provocare în aprilie

Un vis realizat a fost și implicarea organizatorilor în spectacol, care au fost prezenţi alături de boboci pe scenă și au avut propriile momente de glorie. Au existat profesori care au fost sceptici despre necesitatea multelor ore de repetiții dar au înțeles când au văzut rezultatul final. ”Este de-a dreptul incredibil ce au putut realiza aceşti copii”, au declarat la unison profesorii.

O experiență inedită, un transfer interesant şi pentru Liviu Pancu care a trebuit să alterneze metodele de pregătire de la elevii majori ai claselor terminale la bobocii candizi de-a IX-a. Succesul spectacolului a ridicat însă o nouă provocare pentru directoarea Răuca. Aceasta planifică de pe acum un spectacol cel puțin la fel de grandios în aprilie când Liceul va sărbători 75 de ani de existență. Proiectul de finanţare a fost deja înaintat Primăriei târgumureșene. Directoarea susține însă că indiferent de finanțare, spectacolul va avea loc. Acești tineri superbi au nevoie de momentele lor de glorie pentru afirmare.

Text: Edith VEREȘ

Foto 1 : MAJOS Daniel

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE