Maestre, hai noroc! Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

Maestre, hai noroc!

DSC_4597 - Copy

Te scobești în ureche cu un băț de chibrit, mai dai un glet, o lavabilă, o dungă de șmirghel, un fâs de soluție anti-mucegai, o pastilă de Dormicum pe gât. Frica, tristețea, rușinea, mânia, dezgustul, vinovăția, invidia, gelozia toate, absolut toate stările te-au încercat în 2015.

Șeful nu ți-a pus o aură pe cap anul acesta. Partenerul de viață ți-a oferit o serie de surprize care nu corespundeau nevoii tale de a iubi necondiționat. Încă nu e limpede situația măririi salariului tău de bugetar, ai auzit doar de un procent de 5-10%. Din cauza sărăciei, sunt bolnavi care nu-şi ridică toată cantitatea de medicamente de pe reţetă, unii înjumătățesc tratamentul, alţii renunţă de tot. Spitalele înregistrează tot mai multe cazuri de accidente vasculare cerebrale, boli embolice, stres, diabet, sedentarism. Dar, nici să mori nu mai e o soluție de luat în calcul, pentru că o înmormântare costă în medie între 950 până la 2500 de lei.

La nivel naţional s-au produs peste 7796 accidente rutiere grave din care a rezultat decesul a 1547 persoane şi rănirea gravă a altor 7561.

Peste 81.500 de copii sunt afectaţi de plecarea părinţilor la muncă în străinătate, peste un sfert dintre ei au rămas fără niciun părinte şi peste 4.000 de minori au ajuns în sistemul de protecţie specială.

Ratele dobânzilor la creditele ipotecare cresc, te strivesc.

Ba, mai mult: e ultimul Revelion în care poți fuma în cluburi, baruri, restaurante, conform legii anti-fumat, adoptată de Camera Deputaților la jumătatea lunii decembrie, tu, cel care, în caz de vreo calamitate naturală, nu de hiperventilație sau dispnee ai muri, ci de faptul că nu ți-ai nimeri din prima mișcare colțul gurii unde să-ți înfigi chiștocul.

Cureți bine şpaclul de resturi şi praf, astupi o gaură în perete și mai dai un strat. Nu ești mulțumit de anul acesta, nu ești mulțumit deloc, deloc, puteai mai mult, probabil stratul suport pe care ai aplicat gletul era foarte absorbant și ar fi trebuit amorsat cu CT 17. Conform manualului, pentru un rezultat deosebit, operațiunea se face utilizând trafaletul fie numai orizontal, fie exclusiv vertical.

Iar eu asta îți doresc, în prag de An Nou, prietene. Să scormonești înlăuntrul tău cu speranța nebunească de a mai găsi un tăciune nestins cu care să reaprinzi focul ce-ți luminează calea înainte. Să găsești înțelepciunea cu care poți trasa planuri de viitor mărețe, cât vezi cu ochii, pe orizontal, și să ai puterea să le transformi în realitate, fără să renunți la tine, ca OM, pe vertical. ‘ nțeles, Maestre? Hai, noroc!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE