O bere pentru calu' meu! Îmi permit! Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

O bere pentru calu' meu! Îmi permit!

DSC_4597 - Copy

Și, cum altfel?! Noul an aduce scumpiri la poliţele RCA şi la impozitele pe locuinţe şi terenuri, dar băuturile alcoolice urmează să se ieftinească pe fondul reducerii accizei la alcool etilic cu 30 de procente. În altă ordine de idei, piaţa băuturilor alcoolice ar putea să fie mai animată în 2016, pentru că pe lângă criza economică și problemele financiare aferente, cred că nu există emoție pentru care omul să aibă vreo reținere să nu pună gura pe alcool. Potrivit celui mai recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății, disponibil pe Wikipedia, România este pe locul 5 în lume la consumul de alcool pe locuitor. Problema consumului excesiv de alcool pare să afecteze în special tinerii, 37% din tinerii cu vârsta între 15-19 ani au comis o beție în ultimele 30 de zile.

În viață, se întâmplă să cazi în depresie, realizezi că nu există experiență care să nu aibă riscul de a te convinge mai târziu de inutilitatea ei. Și-atunci, ce faci? Bei un păhărel. Oamenii din jurul tău te părăsesc când ți-e mai greu și te simți prea bătrân și prea obosit ca să o iei de la început pe alt drum, bei un păhărel, unul mic, doar unul, cu riscul că, după al șaselea, vei încurca două cărări și nu mai știi de nimeni.

Te cheamă șeful în birou, e nervos , știi ce urmează, ai multe să-i reproșezi și ți se îngrămădesc în gură cuvinte pe care nu le-ai rostit niciodată cu voce tare, gânduri care te-au încercat de atâtea ori, fără voie și de care te-ai ascuns cu teamă. O întâlnire față-n față cu el s-ar putea să fie mai productivă dacă reusesti să-ți potolești emoțiile. Și bei un păhărel.

Într-o zi, întâlnești o fătucă cu buze pline și roșii care te duc cu gândul la orice. Trece pe lângă tine cu pași repezi și te-atinge ușor cu poala rochiei, iar tu șovăi, nu știi care e următorul pas care să te ducă la ea, să o impresionezi. Ce-ți lipsește? Un păhărel. Mai târziu, partenerul te înșeală, încrederea ți-a fost serios zdruncinată şi nu mai sunt multe căi de a repara. Ce faci? Pui pâlnia pe gât. Naște nevasta? Bem pentru cel mic! A murit vecinul? Bem întru pomenirea lui! Și-a luat cumnatul din Italia mașină? Un rând la toată lumea!

Ești adolescent și nu e deloc distractiv sau atrăgător să te faci criță la o petrecere, ai auzit asta de la mama și mama a auzit de la bunica, dar alcoolul te face să te simți bine pentru că determină eliberarea dopaminei, un hormon ce stimulează activitatea din zona creierului responsabilă de plăcere. De aceea este atât de tentant să tot bei. Și bei. Creierul asociază o ușoară euforie cu consumul unui pahar de alcool, așa că o băutură duce la alta, taina din taină se trage, tot așa cum noaptea din noapte se trage și ziua din zi și nu mai știu despre ce vorbeam, cred că am încurcat ideile, privirea mi-o simt împăienjenită și mă ia cu somn. Mă rog, las-o așa, multe idei le-am lăsat pe” mai târziu” și s-au risipit ca niște piese pe table de șah și toată viața mi s-a dus de râpă și-acum, ce pot să fac?! să mă spânzur? No. Să bem până la moarte, după cum spune românul. Sau ”Bere a morte”, după cum zice cumnatul din Italia. A zis cineva bere? Nu, mulțumesc. Eu merg pe șpriț.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE