Traineri brazilieni în programul GROW Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 275 Vizualizări

Traineri brazilieni în programul GROW

3Aula Magna a Universității ”Petru Maior” din Târgu-Mure a găzduit luni, 18 ianuarie, ceremonia de deschidere programului de educație nonformală pentru adolescenți GROW, cel mai mare program național de educație nonformală cu predare în limba engleză creat de Școala de Valori în parteneriat cu AIESEC România.

Începând cu acest an, GROW revine cu un nou concept, și anume“Gritty Runners Own the World”, divizând proiectul în 4 module actualizate, ce încurajează tinerii să facă lucruri care să genereze un impact cât mai mare. Ediția din această iarnă va inaugura modulele GRIT (clasa a IX-a) și OWNERS (clasa a XI-a), în timp ce modulele RUNNERS (clasa a X-a) șiWORLD (clasa a XII-a) se vor alătura poveștii GROW începând cu ediția de vară 2016.

Traineri din Brazilia

1La nivel național programul GROW aliniază la start 35 de traineri internaționali din 11 țări precum Indonezia, Brazilia, Camerun, Grecia, Turcia, Egipt, Pakistan, Bulgaria, Austria, Algeria, Mexic și România gata să le predea celor 2100 de elevi ce vor participa la program. În ce privește Târgu-Mureșului, patru traineri din Brazilia vor preda celor aproximativ 450 de elevi participanți la proram pe durata a șase săptămâni”. În cadrul ceremoniei de deschidere participanții au făcut conoștință cu cei patru trainneri din Brazilia. A fost mai degrabă un schimb cultural între Brazilia și România, după care cei patru vor veni în cadrul universității și vor susține sesiuni organizate de către Școala de Valori. În cele șase săptămâni vor avea loc cursuri de dezvoltare personală pentru elevii claselor a IX-a și a XI-a, iar pentru cei de clasele a XII-a vor avea loc cursuri avânt ca temă orientarea spre viitor, ce să facă după terminarea liceului, multiculturalitatea în Europa, chestii mai dezvolate care nu se pot discuta neapărat în primele clase de liceu”, ne-a declarat Alexandru Strete, vicepreședinte AISEC Mureș.

Prin experiment se face totul”

2Prezentă la ceremonia de deschidere, lect. univ. dr. Mihaela Boloș din cadrul Facultății de Ştiinţe şi Litere, Departamentul Istorie și Relaţii Internaţionale a salutat inițiativa tinerilor de a deschide noi perspective elevilor în alegerea unei viitoare cariere. ”Universitatea ”Petru Maior” susține în primul rând inițiativa studenților, inițiativele pe care ei le au, cu proiecte inovative care se adresează liiceenilor, cum este și acest proiect, prin care urmăresc practic orientarea tinerilor în carieră. Acesta este cel mai important lucru, cum ne alegem cariera, ce ne place realmente, ce specializare să facem pe viitor. Ei când ajung la facultate de obicei au o idee despre ce ar vrea să facă , dar nu totdeauna acea idee este conformă cu capacitatea lor, sau cu ce își doresc ei pe termen mediu sau lung. Astfel de inițiative ajută exact această zonă, și noi noi le încurajăm de fiecare dată când ajung la noi.Sper ca acest proiect să-și pună amprenta supra ideilor acestor tineri, înainte să ajungi să faci o carieră, trebuie să te cunoști pe tine însuți. Dacă nu experimentezi, nu ai cum să ști ce-ți place. Prin experiment se face totul”, a subliniat Mihaela Boloș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE