De vorbă cu laureata, modesta și ambițioasa voleibalistă Andreea Petra CSU Medicina CSŞ
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 595 Vizualizări

De vorbă cu laureata, modesta și ambițioasa voleibalistă Andreea Petra

2_andreeaEchipa feminină de volei CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș debutează în anul 2016 pe teren propriu, sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 18.00, cu SCM U Craiova, în prima etapă a returului Diviziei A1. Una dintre cele mai vechi componente a lotului este mureșeanca Andreea Petra. Drăguța Andreea împlinește la 1 august 23 de ani, s-a născut în satul Dulcea, comuna Ibăneşti, și a evoluat numai la echipa târgumureșeană. Joacă pe postul de centru şi datorită ambiţiei sale a ajuns în sextetul de bază al echipei. Cele mai bune performanțe le-a obținut însă în perioada junioratului, dar la a doua ediție a Galei Voleiului Mureșean a fost desemnată jucătoarea senioară a anului. În perioada junioratului, în şase ani am adunat cinci titluri de campioană naţională la junioare I şi II, o medalie de bronz la junioare III, locul I la Olimpiada Sportivă Şcolară de la Deva în 2011, locul II la Olimpiada Şcolară din 2012, la Blaj, şi mai multe medalii de argint şi bronz în cadrul unor turnee internaţionale desfăşurate în Bulgaria şi Croaţia. În 2010, în cadrul Turneului Final de cadete disputat la Târgu-Mureş a obţinul premiul pentru cea mai bună jucătoare ”centru”. Să ne spună tânăra voleibalistă ce aștyeaptă de la noul an.

Reporter: Ești una dintre cele mai vechi componente a echipei, dar declarai în
urmă cu doi ani că ți-ai dori să ajungi la o echipă de top dintr-un campionat puternic. S-a spulberat acest vis?
Andreea Petra: Orice jucătoare își dorește să joace la un nivel cât mai înalt, așa că și eu îmi doresc să ajung la cele mai bune echipe din lume și titulară incontestabilă în echipa națională.
Rep.: În ediția trecută ați coborât două locuri, după o semifinală disputată cu un an înainte. A slăbit valoric echipa?
A.P.: Cred că sunt diferențe destul de mari între cele trei echipe, din edițiile 2013-2014, 2014-2015 și 2015-2016, și nu ar fi tocmai corect să comparăm rezultatele. Aceste analize trebuiesc făcute de conducereea clubului, treaba noastră fiind aceea de a ne antrena și de a încerca să ne îndeplinim obiectivul propus pentru anul în curs. Probabil lipsa de experiență a fost un factor cheie în anul competițional precedent.
Rep.: Cum ai caracteriza anul recent încheiat?
A.P.: A fost un campionat în care ne-am pregătit bine și în care rezultatele au și apărut. Cred că susținătorii acestei echipe nu au fost dezamăgiți de ceea ce au văzut. Asta din punct de vedere sportiv. Extrasportiv, sunt foarte mulțumită, deoarece am reușit să termin facultatea cu bine, în ciuda timpului prea puțin dedicat acesteia.
Rep.: Care consideri că au fost cele mai importante realizări, colective, dar și individuale?
A.P.: Cred că până acum câștigarea locului 4 din urmă cu un an a fost un moment foarte bun, atât pentru echipă, cât și pentru mine personal.
1_andreeaRep.: Cum ai perceput premiul de cea mai bună senioară primit la Gala Voleiului?
A.P.: A fost un premiu neașteptat. dar care mă provoacă să muncesc mai mult, pentru a nu-i dezamăgi pe toți cei care mă susțin și care au încredere în mine.
Rep.: Ce speri să-ți aducă acest an?
A.P.: Ne pregătim și sperăm la o clasare cât mai bună cu echipa de club, și de ce nu, pe plan personal, sper într-o convocare la lotul național.
Rep.: Tocmai voiam să întreb. Mai speri la o eventuală convocare la echipa națională?
A.P.: Cred că tocmai am răspuns.
Rep.: Te-am văzut la alte discipline la meciuri. Care sunt sporturile care te mai atrag?
A.P.: Îmi plac toate sporturile de echipă și nu cred că pot să fac un clasament între ele, excepție făcând rugby-ul, poate pentru că nici nu îl înțeleg bine, dar nu cred că aș vrea să încerc vreodată!
Rep.: Cum consideri evoluția sportului mureșean în general?
A.P.: Sincer, nu pot să mă pronunț în această privință, deoarece nu am urmărit acest lucru și nici nu cred că aș avea această competență.
andreeaRep.: Ce ne poți spune despre viața ta din afara sălii de volei?
A.P.: Sunt o prsoană normală, ca orice fată de vârsta mea, sau cel puțin așa veau sa cred. Îmi place să îmi petrec timpul liber cât mai liniștit, alături de cei dragi.
Rep.: Spuneai în urmă cu doi ani de aria de „selecție” redusă în ceea ce privesc băieții, „problemă” creată de talia pe care o ai. Ai depășit acest impas?
A.P.: Cu tot respectul, este o probelmă personală, care nu trebuie discutată în presă, sau pe la colțuri, așa că o lăsăm în suspans.

Rep.: Un gând pentru mureșenii iubitori ai voleiului?
A.P.: Un an nou plin de realizări și sper să ne vedem la toate meciurile de pe teren propriu, fiindcă avem nevoie de sprijinul tuturor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE