Home / Cultură / Cuibul Democrației, inaugurare la Tîrgu Mureș

Cuibul Democrației, inaugurare la Tîrgu Mureș

bibliotecaBiblioteca Județeană Mureș invită cetățenii, reprezentanții ONG-urilor și ai mediului de afaceri, precum și angajații instituțiilor publice din Tîrgu Mureș să participe în data de 3 februarie, cu începere de la ora 17,00, la inaugurarea Cuibului Democrației – o agora comunitară, amenajată în incinta Bibliotecii Județene Mureș de către voluntarii din proiectul „Al treilea spațiu al cetățeniei active”.

Potrivit reprezentanților Bibliotecii Județene Mureș, Cuibul Democrației din Tîrgu Mureș este inspirat de o instalație de artă amenajată de Mark Reigelman în vecinătatea Bibliotecii Publice din Cleveland și urmărește promovarea unui tip de spațiu care lipsește din societatea românească, anume spațiul de interacțiune/dialog/colaborare non-formală. Pentru a deveni cetățeni cu adevărat activi, românii au nevoie de locuri în care să se întâlnească, de oportunități pentru a dezbate probleme de interes general, de contexte în care să învețe să comunice şi să colaboreze.

Biblioteca Județeană Mureș a pus la dispoziție un astfel de spațiu în mod gratuit, iar Fundația Progress a asigurat amenajarea cu sprijinul financiar asigurat prin Granturile SEE 2009-2014, din cadrul programului FOND ONG în România, astfel că, din data de 3 februarie, ora 17,00, Cuibul Democrației va fi deschis tuturor cetățenilor/grupurilor informale/ONG-urilor/instituțiilor publice și chiar întreprinderilor sociale care aveau nevoie de un loc neconvențional pentru întâlniri de lucru, dezbateri, ședințe, networking, schimb de idei. Inaugurarea Cuibul Democrației din Tîrgu Mureș va fi marcată prin susținerea unei scurte conferințe în spațiul nou creat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Teatrul ”Ariel”, repertoriu îmbogățit în pandemie

După ce actorii Teatrului ”Ariel” din Târgu Mureș au găsit modalități să fie aproape de …