Traficul rutier pe DN 15 în Defileul Toplița – Deda, unde s-a prăbușit o stâncă, s-a reluat pe un sens Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 880 Vizualizări

Traficul rutier pe DN 15 în Defileul Toplița – Deda, unde s-a prăbușit o stâncă, s-a reluat pe un sens

20140618-5-ValeaMuresului-007_zpscb77f16bPrefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că traficul rutier pe DN 15/E578 în Defileul Topliţa-Deda, a fost reluat pe un sens de mers, după ce echipele de intervenţie au reuşit să elibereze o bandă prin degajarea unei părţi din stânca prăbuşită pe şosea, în zona localității Neagra.

Potrivit sursei citate, prefectul a spus că, în urma reuniunii extraordinare a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, la faţa locului au fost deplasate toate forţele necesare intervenţiei, inclusiv o echipă de pirotehnişti.

Goga a precizat că stânca a căzut pe şosea în zona Neagra, în urma unei alunecări de teren produsă pe versantul din apropiere şi că pirotehniştii vor interveni în caz de necesitate, întrucât pe versant mai există o stâncă în pericol iminent de prăbuşire.

DN 15/E578 traversează Defileul Topliţa-Deda, o zonă mărginită de stânci, pe de o parte, şi de râul Mureş, pe de alta, şi nu există rută ocolitoare în imediata apropiere, singurele rute disponibile fiind la distanţe apreciabile: Gheorgheni-Bucin-Sovata-Bălăuşeri, Topliţa-Borsec-Târgu Neamţ sau Reghin – Bistriţa – Pasul Tihuţa – Vatra Dornei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE