Fonduri noi, în patrimoniul Arhivelor Mureş Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 182 Vizualizări

Fonduri noi, în patrimoniul Arhivelor Mureş

arhiveÎn decursul anului 2015, Serviciul Judeţean Mureş al Arhivelor Naţionale a preluat în regim de urgenţă şase fonduri noi, din localităţile Iernut şi Sângeorgiu de Mureş, însumând un total de 3,3 metri liniari.

Anunţul a fost făcut de Liviu Boar, şeful Serviciului Judeţean Mureş al Arhivelor Naţionale, cu ocazia unei şedinţe a Colegiului Prefectural Mureş. „Au fostpreluate în regim de urgenţă trei fonduri create de cele trei şcoli confesionale – greco-catolică, romano-catolică şi reformată – din localitatea Iernut, însumând 3,5 metri liniari şi alte trei fonduri şcolare confesionale de la Şcoala Gimnazială din localitatea Sângeorgiu de Mureş, însumând 0,8 metri liniari”, a afirmat Liviu Boar.

De asemenea, tot în decursul anului 2015 pentru sala de studiu a instituţiei au fost scoase şi rearhivate 4.070 de unităţi arhivistice şi unităţi de bibliotecă, pentru rezolvări de cereri 1.787 de unităţi arhivistice, iar din atelierul de legătorie au fost scoase din depozit şi rearhivate 1.709 de unităţi arhivistice. „Au fost numerotate cu această ocazie 113.573 de file document”, a menţionat Liviu Boar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE