Recurs la Marşul Secuilor Politic
  • admin
  • 6 comentarii
  • 169 Vizualizări

Recurs la Marşul Secuilor

111Secretarul Primăriei Târgu-Mureş, Andrei Mureşan, a declarat miercuri, 2 martie, pentru Agerpres, că municipalitatea a atacat cu recurs sentinţa care o obliga să avizeze Marşul Secuilor în data de 10 martie, fapt ce suspendă executarea acesteia, în timp ce liderul Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, susţine că manifestarea va avea loc. „Primăria municipiului Târgu-Mureş a atacat cu recurs sentinţa dată în primă instanţă în dosarul Siculitas, ceea ce face ca declararea recursului în contenciosul administrativ să suspende executarea primei sentinţe până la judecarea cauzei. Urmează să vedem cum va decide instanţa finală. Recursul a fost depus în termenul prevăzut de lege, urmând să se stabilească data pentru primul termen şi să apărem în faţa instanţei. În aceste condiţii Primăria Târgu-Mureş nu trebuie să emită niciun aviz, pentru că sentinţa în prima instanţă este suspendată în timpul recursului”, a precizat Andrei Mureşan.

Preşedintele CNS, Izsak Balazs, a anunţat la rândul său, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, că, deşi primăria a atacat cu recurs hotărârea favorabilă obţinută în primă instanţă de Asociaţia Siculitas Egyesulet, va organiza totuşi comemorarea, marşul şi mitingul de protest în data de 10 martie, la Târgu-Mureş. „Noi nu pe baza sentinţei, ci pe baza declaraţiei prealabile organizăm manifestaţia. Da, o organizăm aşa cum e depusă în declaraţia prealabilă. Noi nu ne-am adresat Tribunalului ca să avem vreo autorizare, noi am vrut să creăm o situaţie clară. Sentinţa, aşa cum cuprinde această stare de fapt, a făcut acest lucru. Organizăm manifestaţia aşa cum am declarat (…) La declaraţia prealabilă pe care noi am depus-o anul trecut am primit o decizie confuză, iar noi ne-am adresat Tribunalului Mureş ca să o clarifice. Nu mai depunem nicio altă solicitare, noi doar o dată suntem obligaţi să o depunem, conform legii”, a susţinut Izsak.

El susţine că la acţiune sunt invitaţi lideri politici din ţara Bascilor, de la Alianţa Liberă Europeană, precum şi liderii tuturor formaţiunilor maghiare din ţară. În data de 15 februarie, liderul Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, a anunţat că a primit motivarea hotărârii judecătoreşti, obţinută la Tribunalul Mureş, şi că va organiza, la Târgu-Mureş, în 10 martie, o manifestare pe parcursul a trei ore, care va cuprinde o comemorare, un marş prin oraş şi un miting de protest împotriva planului de reformă administrativă a României, la care sunt invitate 40.000 de persoane.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Ne ca..ca..m pe noi ! Lasati oamenii sa comemoreze ! Sovinisti penibili ! Cum vreti sa le castigam loialitatea cand le punem in continuu bete in roate ?

  • 40.000..!!POVESTI.S-a aduca 10.000 de oameni le trebuie peste 100-120 de autocare,+alte foste de coordonare.De obicei aduc niste batranei cu idei xenofobe-din niste sate izolate ale Covasnei si Harghitei ca intr-o excursie+ cativa mai tineri ce sunt platiti de capii organizatori.Capii organizatori trebuiesc identificati si intrebati de unde au banii.??In rest la mosulicii aia le trebuie mancare,apa+cateva salvari in apropiere sa nu o mierleasca.De asta omul se manie si mai tare,fiindca nu este lasat sa se exprime in voie.Statul asta roman a ramas cu idei din alea tampite din vremurile apuse.Tara Bascilor,Catalonia-SUNT AUTONOME,nimenea nu a fugit cu pamantul de la SPANIA,oamenii au o dezvoltare suficienta incat sa o duca bine.Si care-i problema daca sunt AUTONOMI-dpv economic,cultural..etc.Daca ai bani-mananci,daca nu ai mai si rabzi.La noi,banii merg intr-un sac-de unde un MITICA-ii imprastie cum vrea el-la neamurile lui-dupa ce jumatate ii fura.

  • Moromete, astia au dreptul sa marsaluiasca chiar daca nu esti de acord cu ei ! Asta inseamna democratie sa-i lasi sa-si exprime opiniile atata timp cat exprimarea se face in pace ! In Coreea de Nord ai voie sa demonstrezi doar daca pupi in dos puterea.. Suntem, har Domnului in Europa !

  • Un mars organizat pentru cca 40.000 de persoane care comemoreaza ..putin iar apoi instiga la nerespectarea constitutiei Romaniei; Cat de naiv poti sa fi sa sustii ca doresti „doar” autonomia cand tu inviti la manifestare , basci si catalani care au autonomie dar care acum cer INDEPENDENTA ?
    ILIE ! In Romania nu sunt interzise marsurile ;

  • Ar trebui lasat ca acest mars sa se desfasoare pe un anumit traseu stabilit de catre cei cu acest drept.Organizatorii sa-si asume responsabilitatea unui mars decent–pe semnatura proprie,cu oameni dintre ei de pastrare a ordinii pe timpul marsului,iar in cazul in care acest mars ar degenera-imediat capii organizatorii marsului sa fie arestati si bagati la puscarie conform legii.Filmati,fotografiati-astfel unele sisteme ale SNAP-si-ar mai actualiza… documentatia despre unii cetateni ai tarii.Ce tot atatea discutii.Lasa omul sa marsaluiasca,lasa omul sa-si comemoreze inaintasii,lasa omul sa-si expuna durerea sufleteasca.Ce ii e frica cuiva ca-si pierde scaunul,serviciul.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE