Share

Home / Invatamant / Leonard Azamfirei, un nou mandat de rector la UMF Târgu-Mureș

Leonard Azamfirei, un nou mandat de rector la UMF Târgu-Mureș

111Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș are, în premieră în România, rector stabilit prin concurs, nu prin alegeri, în persoana profesorului universitar dr. Leonard Azamfirei, care a câștigat astfel un nou mandat. La concursul public pentru ocuparea funcţiei de rector s-a înscris, în perioada 1-5 februarie, doar actualul rector al UMF Târgu-Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei.

La UMF Târgu-Mureș a avut loc luni, 7 martie, concursul public pentru desemnarea rectorului. UMF Târgu-Mureș este prima universitate din România care a optat pentru varianta alegerii rectorului prin concurs public, nu prin alegeri, acest sistem funcționând deja în universitățile de prestigiu din Occident. „Rezultatul concursului public pentru desemnarea rectorului Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș s-a finalizat cu decizia Comisiei ca ocuparea poziției de rector al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș să fie făcută de către domnul prof. dr. Leonard Azamfirei”, se transmite pe site-ul UMF Târgu-Mureș. Printre cei 16 membri ai comisiei de concurs s-au regăsit doi foşti miniştri ai Educaţiei, foşti şi actuali secretari de stat, rectori sau preşedinţi ai senatelor unor universităţi, profesori străini şi studenţi. Potrivit UMF Târgu-Mureș, din comisia de concurs au făcut parte: Ecaterina Andronescu, președintele Senatului Universității Politehnica, București, și președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Senatului României, Sorin Mihai Cîmpeanu, rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, București, și președinte al Consiliului Național al Rectorilor, Mihnea Cosmin Costoiu, rector al Universității Politehnica, București, Gabriel Gurman, profesor emerit, Ben Gurion University of the Negev, Beer Sheva, Israel, adviser, director Soroka Medical Center, Beer Sheva, Israel, Alexandru Irimie, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj Napoca, Kiss Robert Gabor, președintele Societății Maghiare de Cardiologie, profesor universitar Semmelweis University, Budapesta, Ungaria, Gigel Paraschiv, secretar de stat, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, și Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Share

1 comentariu

  1. Un lucru este sigur .Faima universitatii de medicina din TgM a devenit istorie.
    Invatamantul a devenit un business.Rectorul si apropiatii lui sunt putred de bogati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU cu Diana Găbureac, olimpică la Limba și Literatura Română: „O pasiune adevărată te motivează să gândești altfel”

Diana Găbureac, elevă a Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”, a făcut parte din lotul național …

Share
Share