Florin Buicu, despre respingerea proiectului PNL privind prevenţia în sănătate Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 174 Vizualizări

Florin Buicu, despre respingerea proiectului PNL privind prevenţia în sănătate

preventie sanatate buicu florinPreşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor și deputatul PSD de Mureș, conf. dr. Florin Buicu, a declarat vineri, 18 martie, într-un comunicat de presă, că liberalii ar încerca să „inducă în eroare electoratul” în urma respingerii de către comisie a proiectului PNL privind prevenţia în sănătate.

„În urma deciziei Comisiei pentru sănătate şi familie de a respinge proiectul PNL privind prevenţia în sănătate, spaţiul public a fost invadat de declaraţiile iniţiatorilor de la PNL privind nerespectarea regulamentelor. PNL încearcă, prin asemenea declaraţii sforăitoare, să inducă în eroare electoratul. Proiectul prin care se doreşte înfiinţarea unei agenţii care să gestioneze peste 700 de milioane de euro, prin care românilor le sunt luaţi banii dacă nu participă la competiţii sportive, nu are legătură cu profilaxia bolilor. PNL reuşeşte prin proiectul legislativ depus să ducă în derizoriu un subiect de care sănătatea românilor are atât de mare nevoie: profilaxia”, a declarat conf. dr. Florin Buicu.

Potrivit acestuia, decizia Comisiei pentru sănătate şi familie de respingere a proiectului depus de PNL este întărită de poziţia Consiliului Legislativ, a cărui opinie a fost că, prin amendamentele aduse de iniţiatori, proiectul legislativ este de competenţa Senatului ca primă cameră sesizată. „PNL trebuie să recunoască nemulţumirea societăţii civile şi a societăţilor profesionale în faţa proiectului legislativ, aşa cum a fost depus, cum a făcut indirect prin asumarea amendamentelor rezultate din dezbaterea publică desfăşurată după depunerea proiectului, activitate necesară înainte de a depune un proiect legislativ, și să își asume incoerența acestei propuneri legislative. PSD susţine necesitatea creşterii intervenţiilor profilactice în programele Ministerului Sănătăţii şi, de asemenea, a creşterii alocaţiilor bugetare pentru asemenea intervenţii”, a afirmat conf. dr. Florin Buicu.

Deputatul PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, într-un comunicat, că „social-democrații sfidează în mod permanent valorile și principiile democratice, răsturnând cu totul regulile de funcționare ale Parlamentului României”. „Raportul de respingere, adoptat de majoritatea conturată în jurul PSD, încalcă Regulamentul Camerei Deputaților și arată că social-democrații sfidează în mod permanent valorile și principiile democratice, răsturnând cu totul regulile de funcționare ale Parlamentului României. Gestul PSD generează o incoerență gravă în procesul legislativ și totodată echivalează cu o cenzură a vocii societății civile”,a arătat Eugen Nicolăescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE