Civica. MC2 – sistemul de vot Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 220 Vizualizări

Civica. MC2 – sistemul de vot

civicaIntroducerea sistemului MC2 presupune o modalitate de colectare a opiniilor cetățenești, pe care, din comoditate, o voi numi vot. Înscrierile la vot cer să completați (o singură dată) un formular pe hârtie, pe care îl obțineți de la sediile MC2 (sau pe internet). Formularul tipărit va fi livrat, în persoană, sau prin poștă, acelor persoane de la MC2 care-l procesează și trimit apoi cartea de identitate a votantului (poate fi un nick-name sau un cod personal). Înregistrare on-line este mult mai rapidă, iar votantul nici măcar nu trebuie să plece de acasă, pentru a intra în circuitul de vot. Probabil, înregistrarea on-line este cea mai avantajoasă formă. În toate cazurile, persoana va trebui să aibă o carte de identitate, cu care să se înregistreze. Sistemul funcționează prin validarea exclusivă a informațiilor prin înregistrarea online, chiar dacă sunt contrare informațiilor furnizate deja, în momentul în care ați obținut CI. Puteți, de asemenea, descărca on line un formular de înregistrare sau acest formular să fie expediat prin e-mail, sau livrat în persoană, prin poștă, sau de către o persoană din centrele MC2, din școli.

Votul (opinia) nu presupune prezența fizică a persoanei. Problemele apar când votanții sunt în imposibilitate de exprimare a votului: invaliditate permanentă sau boală; oamenii de peste 65 de ani; restricții religioase, care împiedică persoana la vot; lipsa mijloacelor materiale și intelectuale pentru exercitarea votului; absența din oraș, din cauza locului de muncă, sau chiar concediu; studenții care locuiesc în afara localității; oamenii încarcerați, dar care nu au fost încă condamnați și și-au păstrat privilegiile de vot. În toate aceste cazuri intervin operatorii voluntari de vot, respectiv persoane instruite în cadrul MC2 care pot ajuta procesul de colectare a opiniei cetățenești. Opiniile cetățenilor pot fi exprimate și prin e-mail sau direct, la centrele MC2.

Comentariile, propunerile, sugestiile și criticile dumneavoastră sunt citite și auzite la email unprtargumures@gmail.com, telefon 0365-431.617. Vă aștept la audiențe, în fiecare miercuri, între orele 18.00 – 20.00, la sediul de campanie UNPR Mureș, din strada Cisnădie nr. 2A, Târgu-Mureș.

Ing. Cristian Victor CĂTANĂ

Președinte UNPR Târgu-Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE