Nagy András intră în lupta electorală pentru Primăria Reghin Politic
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1887 Vizualizări

Nagy András intră în lupta electorală pentru Primăria Reghin

Nagy András, candidatul UDMR pentru funcţia de primar al municipiului Reghin la alegerile din 5 iunie şi-a prezentat joi, 5 mai la Reghin programul electoral cu care speră să revină la conducerea Primăriei Reghin. Programul intitulat “Siguranţă. Consens. Dezvoltare” propune soluţii pentru dezvoltarea oraşului, de la problema traficului greu, la programe şi proiecte pentru tineri. „În ultimii patru ani am avut timpul necesar să trag anumite concluzii despre cele două mandate ale mele, să fac o comparaţie între ce am făcut şi ce nu am făcut bine, precum şi despre ce s-a făcut sau nu în ultimii patru ani la Reghin. Nu mă voi ocupa de activitatea altora, mă voi rezuma doar la programul meu de campanie alcătuit împreună cu colegii mei. Noi credem că avem de realizat anumite obiective pe termen scurt, mediu şi lung. Dorim ca Reghinul să fie un oraş modern şi primitor, să se dezvolte, iar pentru acest lucru trebuie ca administraţia locală să sprijine crearea de noi locuri de muncă şi dezvoltarea unei infrastructuri locale”, a precizat Nagy Andras.

De la traficul greu, la problema siguranţei publice

Printre problemele ridicate de Nagy Andras a fost cea legată de situaţia traficului greu din oraş, precum şi cea a siguranţei publice. “Cu toţii ştim de problema transportului greu din Reghin, iar centura ocolitoare a oraşului nu se va realiza prea curând, fapt pentru care trebuiesc găsite soluţii pentru a putea devia traficul greu din oraş. Studiind reţeaua de străzi putem găsi posibilităţi pentru construirea unor drumuri ocolitoare care să scoată transportul greu afară din oraş. O altă problemă majoră cu care se confruntă oraşul este cea a siguranţei publice. În ultima vreme am constatat că Reghinul trebuie să facă paşi pentru întărirea siguranţei publice. Copiii noştri nu mai sunt în siguranţă, mai ales după lăsarea serii, nici pe stradă, nici în cartiere, nici în locurile de joacă din oraş. Există anumite zone cu risc de infracţionalitate ridicată, iar acest aspect trebuie supravegheat. De asemenea trebuie revizuită colaborarea cu Poliţia, modul de operare a acesteia trebuie îmbunătăţit, precum şi regândirea modului de acţiune a poliţiei locale. Nu în ultimul rând, consider că este necesară repunerea în funcţiune a secţiei de poliţie din cartierul Apalina, prin care să reducem infracţionalitatea din zonă”, a precizat Nagy Andras.

Tinerii, prioritate pentru Nagy Andras

Alt capitol substanţial în programul electortal a lui Nagy Andras are în vedere tineretul şi posibilităţile de peterecere a timpului liber. ”Dorinţa de emigrare, şomajul, lipsa locurilor de muncă este o problemă generală, nu doar la Reghin. Noi ne gândim să-i ajutăm pe aceşti tineri prin diferite facilităţi. Aici mă gândesc la cumpărarea de teren pentru construcţia de locuinţe, sau crearea posibilităţii găsirii unui loc demuncă stabil. La fel, trebuie să le oferim oportunităţi de a se întâlni cu angajatorii din diferite domenii. De asemenea problema tinerilor intreprinzători cărora li se pot oferii taxe locale avantajoase. Tinerii care termină o facultate trebuie să se întoarcă acasă unde să găsească un partener de nădejde în administraţia locală. În ce priveşte petrecerea timpului liber, ştim că Reghinul are nevoie de un complex unde locuitorii să poată să-şi petreacă timpul liber în condiţii de calitate. Este proiectul cu Parcul Nou de la Pădurea Rotundă, care trebuie reluat, regândit şi pus în aplicare. Acest proiect prevede atât posibilităţi de recreere pentru copii şi tineri, cât şi pentru cei vârstnici, iar pentru cei care doresc şi altceva, sunt incluse locuri pentru făcut grătar, precum şi terenuri de sport, tenis şi minifotbal. De asemenea, o dorinţă veche a reghinenilor este construirea unei piscine în oraş. Acest proiect este prevăzut în spatele complexului “Avântul”, respectiv în locul fostului ştrand al oraşului. Prin această investiţie complexul “Avântul” ar fi unul performant pentru practicarea mai multor sporturi, a menţionat candidatul UDMR pentru primăria Reghin,

Alte aspecte dezbătute de Nagy Andras au avut în vedere situiaţia romilor din Reghin, precum şi cea a sistemului sanitar, respectiv a spitalului. “Una din marile probleme ale Reghinului este cea a romilor, ocolită din păcate de foarte multă lume. Comunitatea de romi aparţine Reghinului şi este responsabilitatea noastră să venim cu proiecte care să-i ajute să se integreze în societate. În cadrul acestei comunităţi rata ocupaţiei unui loc demuncă este foarte mic, ceea ce duce la sărăcie. De asemenea proiectele pentru această zonă trebuie să fie elaborate de comun acor cu comunitatea de romi, antrenându-i astfel în reamenajarea zonelor locuite de aceştia. În ce priveşte problema sănătăţii, respectiv a spitalului, ştim foarte bine că spitalul este în proces de retrocedare. Noi avem un proiect pentru construirea unui spital nou, un proiect complex cu toate secţiile necesare unui spital la cele mai înalte standarde, inclusiv o pistă pentru elicopter. Nu agreez ideea construirii unui nou spital în incinta vechiului spital. De asemenea turismul, unde e nevoie de proiecte. Avem acest Centru de Informare Turistică, unul care trebuie activat un pic, cooptând autorităţile comunităţilor din jurul Reghinului, Brâncoveneşti, Gurghiu, Voivodeni, Fărăgău, Ideciu de Jos şi alte comune. Dorim ca împreună cu aceste administraţii să elaborăm un traseu turistic care să pună în evidenţă istoria şi frumuseţile naturii de care dispune Reghinul. Toate acestea se pot rezolva doar cu o muncă în echipă , cu şi pentru cetăţenii Reghinului. Un primar trebuie să uite de clasa politică, de formaţiunea din care face parte şi trebuie să se ocupe doar de administraţie. Doar aşa Reghinul va avea progres”, a subliniat Nagy Andras.

Tudor Veronka, de la Senat la Consiliul Local Reghin

2Pentru alegerile din 5 iunie, UDMR Reghin propune nume noi pe lista de consilieri, în speciali tineri, de la care se speră să aducă un suflu nou în activitatea din cadrul administraţiei locale. Printre noii veniţi se numără Tudor Veronka, Horvath Daniel, Kelemen Szabolcs sau Makkai Alpar, pe lângă mai vechii consilieri Demeter Maria, Mark Endre sau Bodo Zoltan. La capitolul plecări, liderul Aszalos Gavril a decis să facă pasul spre Consiliul Judeţean. “Sunt mai nouă în echipa UDMR Reghin, am 42 de ani, şi pot spune că am o experienţă în ce priveşte administraţia centrală care, sper să mă ajute şi în ce priveşte administraţia locală. Activez în momentul de faţă în Bucureşti, în Parlamentul României, mai exact în Senat, coordonator al grupului UDMR. De trei ani am revenit acasă la Reghin, de unde fac naveta la Bucureşti la locul de muncă. Abia aştept să demarăm campania electorală iar la final să ne bucurăm de un primar şi de un număr cât mai mare de consilieri UDMR”, a precizat Tudor Veronka, locul 4 pe lista de candidaţi UDMR pentru Consiliul Local Reghin

Ne implicăm în atragerea tinerilor”

3Aflat pe locul 2 pe lista candidaţilor UDMR pentru Consiliul Local Reghin Bodo Zoltan a punctat infuzia de tineret din cadrul formaţiunii din care face parte pregătită pentru bătălia electorală din 5 iunie .“Sunt noutăţi pe lista de candidaţi UDMR pentru Consiliul Local, în special tineri. Un aspect plăcut pentru noi a fost să observăm că tinerii doresc să se implice în acest domeniu al administraţiei publice şi era firesc să lăsăm un teren de dezvoltare pentru ei şi să ne implicăm în atragerea tinerilor în toate problemele care privesc oraşul. Aşa s-a ajuns ca pe listele noastre să figureze trei persoane a căror vârstă este între 25 şi 35 de ani, tineri care au un suflu nou şi o dorinţă mare de a se pune în slujba comunităţii”, a precizat Bodo Zoltan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE