Beneficiile cireșelor pentru sănătate Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 265 Vizualizări

Beneficiile cireșelor pentru sănătate

Nu e persoană care să nu ştie că trebuie să aştepte luna iunie pentru un pumn de cireşe pietroase şi dulci. Revista „Ce se întâmplă doctore?” scrie că
faţă de alte fructe, cireşele sunt mai sărace în vitamine şi minerale şi mai bogate în zahăr (14-15 g/100 g), de unde şi conţinutul lor caloric care nu poate fi neglijat (60 de cal/100g). În cireşe, găsim betacaroten (un precursor de vitamina A) şi quercitină, un flavonoid cu proprietăţi antioxidante şi anticancerigene. Consumul de cireşe are efect antiinflamator şi ameliorează durerile din gută, artrită şi sindromul premenstrual. Conţinutul mare de potasiu şi fibre conferă cireşelor proprietăţi diuretice şi laxative, cu diminuarea retenţiei de lichide din organism şi ameliorarea constipaţiei. Pectinele, fibrele solubile din cireşe, ajută la scăderea nivelului colesterolului din sânge, deci indirect au efect favorabil cardiovascular. În cireşe, există sorbitol, un alcool natural al zahărului, cu efect laxativ, care odată ajuns în organism, este supus fermentaţiei, produce gaze, balonare şi accelerează peristaltismul intestinal. Cireşele pot fi alimentul detox prin definiţie, au efect depurativ, laxativ şi diuretic aşa că organismul poate beneficia, la maximum, de sezonul cireşelor. Puteţi înlocui una dintre mese cu un kilogram de cireşe sau chiar puteţi mânca doar cireşe 2, 3 zile/săptămână.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE