Home / Sanatate / Inovația în domeniul sănătății, esențială

Inovația în domeniul sănătății, esențială

Inovația este esențială pentru asigurarea unor servicii de sănătate adecvate și accesibile, iar faptul că România a adoptat o nouă legislație a achizițiilor publice reprezintă un pas înainte în acest domeniu, a declarat ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Stella Ronner-Grubacic, citată de AGERPRES.
„Potrivit cifrelor și sondajelor, avem deja un sistem de sănătate modern, eficient, în Olanda și ne străduim în permanență să inovăm. Facem acest lucru pentru că noi credem cu tărie că inovația este esențială pentru a asigura îngrijiri de sănătate adecvate și accesibile. Opinia Olandei este că acest lucru se poate realiza prin aducerea laolaltă a sectorului public și sectorului privat. Decidenți politici, pacienți, profesioniști în domeniul medical și sectorul de afaceri. Toți acești factori trebuie să se implice într-un dialog și să caute împreună o cale optimă înspre realizarea unui sistem de sănătate eficient și adecvat”, a declarat Stella Ronner-Grubacic. Conform sursei citate, ambasadorul a evidențiat importanța asigurării unor servicii cât mai calitative raportate la banii investiți în sistemul medical.
Stella Ronner-Grubacic a amintit și de fondurile UE alocate statelor membre pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate.
Ea a menționat și importanța introducerii la nivelul UE a indicelui de sănătate a consumatorului european. „În 2005, a fost introdus indicele de sănătate al consumatorului european. (…) Acest indice a contribuit la îmbunătățirea politicilor de sănătate, atât la nivel de guvern, cât și în spitale și clinici. Olanda este mândră că, pentru al cincilea an consecutiv a îmbunătățit acest indice în fiecare dintre aspectele avute în vedere — drepturile pacienților și informații pentru pacienți, rezultatele pentru pacienți, amploarea serviciilor și disponibilitatea produselor farmaceutice”, a mai declarat Stella Ronner-Grubacic.

Citeste si:  Livezeni: Pas înainte pentru Parcul Universitar Științific și Tehnologic “Novum Forum”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ULTIMA ORĂ! Vizite sistate într-un spital mureșean, din cauza COVID-19

Conducerea Spitalului Municipal Sighișoara a anunțat luni, 1 august, prin intermediul unui comunicat de presă, …