Share

Home / Eveniment / Ploile au făcut prăpăd la Târnăveni. Un tânăr a fost salvat de primarul Sorin Megheșan

Ploile au făcut prăpăd la Târnăveni. Un tânăr a fost salvat de primarul Sorin Megheșan

Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan, a declarat miercuri, 29 iunie, pentru AGERPRES, că în urma unei ploi torenţiale care a dus la revărsarea pârâului Botorca, au fost afectate circa 200 de case şi gospodării precum şi Şcoala Generală „Prefect Vasile Moldovan”. Primarul a arătat că opt străzi din municipiu şi cartierul Botorca au fost afectate şi chiar blocate de inundaţii, inclusiv DN 14A Târnăveni-Mediaş.

Primarul Sorin Megheşan, împreună cu un buldozerist, a reuşit să salveze în ultima clipă un tânăr din oraş surprins în trafic de un torent pe DN 14A, care s-a format în urma ploii abundente de 150-170 de litri pe metru pătrat. Localnicii care au asistat la intervenţie susţin că, dacă primarul nu avea iniţiativa de a interveni, tânărul putea să îşi piardă viaţa, întrucât maşina a fost luată de ape. „În urma ploilor am avut 17 adulţi evacuaţi şi şase copii. Am ajutat la evacuarea unei persoane care a rămas blocată într-un autoturism, venind torentul de apă, în zona benzinăriei Lukoil, miercuri seara, în jurul orei 20,00. În ultimul moment am reuşit să o scoatem, după care autoturismul a şi fost luat de ape şi dus cam 50 de metri, până în benzinărie. Era un tânăr din Târnăveni de circa 20-22 de ani”, a declarat pentru AGERPRES, Sorin Megheşan.

2 ploiEl a spus că ploaia torenţială a durat circa o oră şi jumătate şi că o asemenea cantitate de apă putea fi preluată doar de un fluviu. „A fost o ploaie torenţială de aproximativ o oră şi 30 de minute, din informaţiile pe care le avem în zona respectivă precipitaţiile au depăşit 150-170 litri pe metru pătrat, s-au format torenţi care s-au descărcat în pârâul Botorca, care vine dinspre Blăjel şi se descarcă în râul Târnava Mică. Pentru a ajunge în Târnava Mică pârâul trece pe sub un podeţ de pe DN 14A. Fiind subdimensionat, apa nu a reuşit să treacă şi s-a deversat pe drum. Apa a fost de aproximativ un metru pe DN 14A. Au fost inundate aproximativ 200 de gospodării, 50 de autoturisme, au fost afectate două podeţe peste pârâul Botorca, unul distrus în totalitate, unul cam 80%. Am intervenit cu absolut toate echipajele ISU. În jur de ora 23,00-23,30 am primit ajutor din partea echipajelor din Sărmaşu, Sighişoara, Târgu-Mureş şi Luduş, fiind mobilizate numeroase utilaje şi efective umane. În continuare se lucrează la degajarea apei din gospodării”, a afirmat Sorin Megheşan. Primăria Târnăveni a început, miercuri, evaluarea pagubelor produse de inundații.meghesan3 ploi

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Conflict salarial la Primăria oraşului Luduş

Actualele salarii ale angajaților din Primăria orașului Luduș sunt calculate conform Legii unice de salarizare …

Share
Share