Peste 62 de milioane de euro atrase de Primăria Târgu-Mureş prin POR 2007-2016 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 706 Vizualizări

Peste 62 de milioane de euro atrase de Primăria Târgu-Mureş prin POR 2007-2016

primariePrimăria Târgu-Mureş a obţinut finanţare nerambursabilă pentru 16 proiecte europene, reuşind să atragă peste 62 milioane de euro în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2016, a declarat vineri, pentru Agerpres, Şerban Constantin, specialist în managementul proiectelor în cadrul Serviciului de Proiecte cu Finanţare Internaţională.
Potrivit acestuia, cea mai mare finanţare a fost obţinută pe proiecte de infrastructură, în valoare totală de peste 42,8 milioane de euro, care includ şi etapele Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a municipiului Târgu-Mureş, fiind reabilitate complet 70 de străzi cu reţelele de utilităţi şi trotuarele aferente.
„Pe PIDU avem patru proiecte, dintre care trei au finalizate înainte, iar acum am finalizat etapa a IV-a, creare stradă de legătură între Livezeni şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş. Aceasta este alternativa la proiectul care s-a dorit iniţial, de construire a unui drum prin pădure, care a întâmpinat contestaţii. Ca să nu pierdem finanţarea, am mers pe reabilitarea străzilor din interiorul oraşului, însumând peste 7 kilometri, iar acum l-am finalizat”, a declarat Şerban Constantin.
Printre proiectele pentru care Primăria Târgu-Mureş a obţinut finanţare prin POR se numără reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe în valoare totală de peste 8,3 milioane de euro, reamenajarea Cetăţii Medievale, cu o valoare de peste 6,6 milioane de euro, sau modernizarea şi reamenajarea zonei de agrement Platoul Corneşti, în valoare de peste 3,2 milioane de euro.
Din cele 16 proiecte pentru care s-a obţinut finanţare prin POR 2007-2016, Primăria Târgu-Mureş a finalizat deja 15, singurul care este încă în implementare fiind proiectul de mansardare şi reabilitare a internatului Liceului de Artă din Târgu-Mureş, în valoare de 148.481 euro.
Şerban Constantin a precizat că municipalitatea continuă elaborarea de proiecte pentru accesarea de fonduri europene pe noul exerciţiu financiar, care se vor axa în special pe dezvoltarea infrastructurii rutiere şi a capacităţii de transport.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE