Share

Home / Administratie / Peste 62 de milioane de euro atrase de Primăria Târgu-Mureş prin POR 2007-2016

Peste 62 de milioane de euro atrase de Primăria Târgu-Mureş prin POR 2007-2016

primariePrimăria Târgu-Mureş a obţinut finanţare nerambursabilă pentru 16 proiecte europene, reuşind să atragă peste 62 milioane de euro în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2016, a declarat vineri, pentru Agerpres, Şerban Constantin, specialist în managementul proiectelor în cadrul Serviciului de Proiecte cu Finanţare Internaţională.
Potrivit acestuia, cea mai mare finanţare a fost obţinută pe proiecte de infrastructură, în valoare totală de peste 42,8 milioane de euro, care includ şi etapele Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a municipiului Târgu-Mureş, fiind reabilitate complet 70 de străzi cu reţelele de utilităţi şi trotuarele aferente.
„Pe PIDU avem patru proiecte, dintre care trei au finalizate înainte, iar acum am finalizat etapa a IV-a, creare stradă de legătură între Livezeni şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş. Aceasta este alternativa la proiectul care s-a dorit iniţial, de construire a unui drum prin pădure, care a întâmpinat contestaţii. Ca să nu pierdem finanţarea, am mers pe reabilitarea străzilor din interiorul oraşului, însumând peste 7 kilometri, iar acum l-am finalizat”, a declarat Şerban Constantin.
Printre proiectele pentru care Primăria Târgu-Mureş a obţinut finanţare prin POR se numără reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe în valoare totală de peste 8,3 milioane de euro, reamenajarea Cetăţii Medievale, cu o valoare de peste 6,6 milioane de euro, sau modernizarea şi reamenajarea zonei de agrement Platoul Corneşti, în valoare de peste 3,2 milioane de euro.
Din cele 16 proiecte pentru care s-a obţinut finanţare prin POR 2007-2016, Primăria Târgu-Mureş a finalizat deja 15, singurul care este încă în implementare fiind proiectul de mansardare şi reabilitare a internatului Liceului de Artă din Târgu-Mureş, în valoare de 148.481 euro.
Şerban Constantin a precizat că municipalitatea continuă elaborarea de proiecte pentru accesarea de fonduri europene pe noul exerciţiu financiar, care se vor axa în special pe dezvoltarea infrastructurii rutiere şi a capacităţii de transport.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cadastrare cu bani europeni, în cinci comune mureșene

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație pentru …

Share
Share