Proiect pentru integrarea romilor, la Sărmaşu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 382 Vizualizări

Proiect pentru integrarea romilor, la Sărmaşu

111Consilierii locali ai oraşului Sărmaşu au aprobat recent, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, participării autorităţilor locale la proiectul „IPMV – Integrare prin Muncă şi Voluntariat”, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 – „Dezvoltare locală integrată în comunităţile marginalizate rome”. Proiectul este derulat de Fundaţia Ana Maria din satul Groşi, sat vacanţă Valea Gepişului, comuna Auşeu, judeţul Bihor, iar contribuţia Primăriei oraşului Sărmaşu la bugetul proiectului va fi de 2% din valoarea maximă de 6 milioane euro, pe o durată de 3 ani începând cu data implementării proiectului.

Procedură de selecţie

Potrivit primarului oraşului Sărmaşu, ing. Ioan Mocean, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 – „Dezvoltare Locală Integrată în comunitățile marginalizate rome” are ca obiectiv specific reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome – acele comunități în care populația aparținând minorității rome reprezintă minim 10% din totalul populației la nivelul comunității – prin implementarea de măsuri integrate. „În cursul lunii iulie, Primăria orașului Sărmașu a organizat o procedură de selecție pentru stabilirea unui parteneriat cu entități de drept privat, în vederea depunerii și implementării unui proiect finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman. În acest sens, s-a constituit o comisie pentru evaluarea propunerilor de parteneriat și a selectării partenerilor, entităților de drept privat, pentru proiectul ce va fi depus. În urma evaluării propunerilor Fundația Ana Maria a fost selectată în vederea încheierii unui parteneriat”, a precizat ing. Ioan Mocean.

10,01% din populaţie, de etnie romă

Conform cerințelor Ghidului, contribuția Consiliului Local Sărmaşu este de 2%, bugetul proiectului fiind de maxim 6.000.000 de euro pe o durată de 3 ani începând cu data implementarii proiectului. „Bugetul va fi calculat mutianual în cadrul procentului de 2% aferent. După încheierea finanţării Consiliul Local al oraşului Sărmaşu se angajează să menţină obiectivele finanțate prin proiect, în conformitate cu cererea de finanțare aferentă ghidului”, a subliniat ing. Ioan Mocean.

Conform recensământului populaţiei din anul 2011, oraşul Sărmaşu are o populaţie stabilă de 6.942 de persoane din care 695 de romi (10,01%).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE