AVimag.net, din Târgu-Mureș pentru fanii muzicii electronice din România Eveniment
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 667 Vizualizări

AVimag.net, din Târgu-Mureș pentru fanii muzicii electronice din România

Silviu Cioloboc, AVimag.net, Laboratorul de techno, Club AViProiectul AVimag.net, dedicat exclusiv muzicii electronice, va fi lansat joi, 11 august, de la ora 19.00. Suciu și Addo vor mixa în Club Avi, în direct, timp de cinci ore, setul urmând a fi transmis printr-un livestream gratuit pe AVimag.net. AVimag este un proiect dedicat întregii culturi din jurul acestui fenomen, precum și artiștilor și producătorilor din spectrul muzicii electronice. „DJ-ii români și producătorii de muzică electronică underground, în special techno, house, minimal și derivate ale acestor genuri, reprezintă principalii artizani ai unui veritabil fenomen de masă la nivel mondial. Muzica unește mulțimi și cultivă spirite, iar AVimag se vrea a fi o sursă de educație și informație pentru toți aceia care iubesc acest tip de muzică și acest stil de viață”, aflăm din descrierea site-ului.

„O șansă de a repune Tîrgu-Mureșul pe hartă”

M-am întâlnit cu Silviu Cioloboc la Club AVi, marți după-masă, și am stat la o poveste despre mișcarea techno și, mai ales, despre proiectele pe care încearcă să le pună pe picioare la Club AVi și despre Laboratorul de techno, care se va petrece, în curând, pentru a treia dată. Am vorbit despre foarte multe lucruri, pornind de la lansarea AVimag.net, până la posibilitatea dezvoltării unui festival major, care să aibă la bază seria de party-uri Laboratorul de techno. Silviu Cioloboc mi-a spus că vede în această zonă „o șansă de a repune Tîrgu-Mureșul pe hartă”. Vă invit să citiți o parte din conversația pe care am avut-o.
Valentin Covaciu: Cum v-a venit idea revistei AVimag.net?
Siliviu Cioloboc: Având în vedere că Avicola este deja un brand, clubul funcționează de mulți ani în Tîrgu-Mureș, fiind primul club din țară cu un sistem de sunet Function-One, încă din 2004, ne-am gândit să facem și o revistă online. Pe avimag.net vrem să avem toate evenimentele importante de muzică electronică din România cu preview-uri și cu review-uri. La aceste evenimente vor merge colegi de-ai noștri sau vom încerca să găsim PR-i de la evenimentele din București, Cluj-Napoca, Timișoara sau din Brașov care să ne ajute cu articole despre artiști, interviuri, prezentări ale party-urilor și așa mai departe.
Rep.: De ce consideri că este important să existe un site de acest gen dedicat muzicii electronice?
S.C.: De multe ori vorbeam ori cu un prieten și voiam să-i arăt unde au fost și ce au făcut artiștii care fac muzică electronică; unde au fost Priku sau Suciu, de exemplu, dar nu aveam unde. Priku a pus muzică în Moscova, în Londra, în Statele Unite, în Japonia, în Ibiza și așa mai departe. Vorbeam despre un artist care a pus muzică în unele dintre cele mai bune cluburi din lume, dar nu existau texte, articole, review-uri despre ce a făcut el și cum a fost acolo. Există doar niște înregistrări.

Rep.: Ce vom mai găsi pe avimag.net?
S.C.: Vom începe, chiar de joi 11 august, cu ocazia lansării AVimag.net o serie de evenimente pe care le vom transmite live pe internet. Vom pune înregistrările acestor evenimente pe site și înregistrări ale celorlalte evenimente pe care le organizăm, cum este Laboratorul de tecno de la Uzina Foto, dar vom încerca să punem și înregistrări cu seturi ale DJ-ilor de la alte evenimente din alte orașe. Vom avea și o parte de shop, unde în paralel cu partea technică, de scule și accesorii, încercăm să dezvoltăm și o parte de clothing. Vrem să creăm și o colecție Avi, pentru că clubul există deja de 12 ani și cred că ne permitem să facem acest lucru. Mă gândesc la tricouri, borsete pe care să le scoatem în număr limitat pentru cei care le comandă dinainte. De asemenea, vom colabora și cu festivaluri cum este Electric Castle.

Rep.: Cât de des vreți să faceți livestream-urile?
S.C.: Vrem să facem în fiecare lună, într-o zi de joi. Vom promova aceste evenimente la nivel național să aducem o audiență cât mai mare, ne dorim să ajungem cu aceste livestream-uri la câteva mii de oameni. Ne dorim să aducem nume cât mai mari. De aceea vom face aceste evenimente joia, pentru că, pe de o parte nu ne permitem să aducem artiștii cei mai căutați vinerea sau sâmbăta, când sunt solicitați de cluburi mai mari și din orașe mai mari, pe de altă parte și oamenii pentru care noi dorim să devină un obicei vizionare/ascultarea acestor livestream-uri sunt ieșiți în weekend.
Rep.: Ce alte proiecte aveți?
S.C.: Vom avea și Avi Records, în Londra, unde vom încerca să producem muzică și să ajutăm artiștii să se afirme și să se facă cunoscuți.
Rep.: Mă întorc la site, te rog, să-mi spui mai pe larg de ce e important să existe articole despre artiști și despre evenimentele de muzică electronică.
S.C.: Deja există o comunitate și o cultură care se dezvoltă de mai mulți ani și în România în această zonă. Putem vorbi despre artiști români care au revoluționat muzica tehno, DJ care au trecut și prin Avicola. Îi amintesc doar pe Priku, Sepp, Ada Kaleh, Jay Bliss, Nu Zău, Crihan, Emi, Tulbure, ABC, Suciu, Vasiu, Primărie, Vygo și Pablo Luque și, deja, sunt foarte mulți. Așa că un „magazine” în care să se vorbească despre ei, despre muzica lor, va ajuta foarte mult la dezvoltarea acestei culturi. Pentru că lumea va avea unde să citească despre ce se întâmplă în această zonă. O parte a site-ului va fi în engleză și atunci vom influența și dezvoltarea părții de travel. Vor veni și turiști, pentru că avem locuri frumoase, organizăm și evenimente inedite în spații neconvenționale, iar dacă vor avea de unde să afle despre ele, vor veni.
Rep.: Tot voi organizați și party-urile de la Uzina Foto, Laboratorul de techno. Spune-mi câteva cuvinte și despre Laboratorul de techno 3, din 2 septembrie.
S.C.: Am început să facem evenimentele de la hală, de la Uzina Foto din Unirii, pentru că aveam nevoie de un spațiu mult mai mare, decât cel pe care-l avem la dispoziție în club, unde putem primi cel mult 80-100 de persoane. Aici evenimentele sunt private, se intră doar pe bază de recomandare. Numai că ne este foarte greu să aducem artiști mari în club și, atunci, având ocazia să folosim acea hală ne-am gândit la aceste party-uri, pe care le putem organiza pentru câteva sute de persoane. În 2 septembrie, îi vom avea invitați pe Priku, Mihigh și Erik. Ne dorim să avem 800-1000 de persoane în public la această ediție a Laboratorului de techno. Mă bucură foarte mult faptul că reușim să atragem și oameni din alte orașe la aceste party-uri. La ediția a 2-a am avut cam 50-60 de persoane venite din Cluj, Sibiu sau Brașov. Acum, pentru numele pe care le avem pe line-up, ne dorim să vină 100-150 de persoane din alte localități. Deocamdată, semnele sunt bune, sunt deja oameni care și-au făcut rezervări și pentru cazare. Numărul celor care vin din alte orașe poate să pară mic, dar în timp va crește și sperăm ca Laboratorul de techno să devină un eveniment important pentru noi, pentru Tîrgu-Mureș.
Rep.: Cum e comunitatea techno din Tîrgu-Mureș?
S.C.: E în continuă creștere și sunt oameni care au o cultură muzicală foarte bună. Merg la evenimentele de muzică electronică și la cele din țară, unii chiar și la cele din străinătate. Acum au posibilitatea și cei care nu sunt obișnuiți cu acest gen de muzică să vină și să vadă despre ce este vorba. În ultimii trei ani, orașul nu a oferit foarte multe evenimente, care să le dea oamenilor posibilitatea să încerce și altceva decât ce li se oferă, de obicei, în cluburi sau în puburile din Tîrgu-Mureș. De anul acesta pot să vină și să guste puțin și din această cultură techno, despre care foarte mulți, poate au încă o părere greșită. Este vorba despre o muzică pe care poți să te relaxezi, să dansezi și să-ți eliberezi tensiunea acumulată după o săptămână de muncă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE