Home / Sanatate / Cât de mult dăunează sănătății mâncarea arsă

Cât de mult dăunează sănătății mâncarea arsă

Acrilomida este o moleculă toxică care creşte riscul apariţiei cancerului. Aceasta se formează în timpul prăjirii sau coacerii alimentelor bogate în carbohidraţi, scrie CSID. Nu contează dacă mâncarea este organică sau nu, modul de preparare contează. Acrilomidele se formează în reacţiile dintre amino-acizii naturali şi carbohidraţi.Aceştia nu se regăsesc în mâncarea negătită sau fiartă. Lactatele, carnea sau peştele nu conţin, în general acrilomide. Astfel o regulă de aur a luat naştere, mâncarea trebuie gătită până devine aurie, nu neagră. Pentru a evita formarea acrilomidelor, mâncarea ar trebui gătită la temperaturi scăzute, însă prin această metodă bacteriile nu pot fi distruse, aşa că risculintoxicaţiilor alimentare creşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

COVID-19: Cifrele zilei în județul Mureș

Față de ziua precedentă, în județul Mureș a fost înregistrat un caz nou de coronavirus, …