Sanatate
- teodora.mindru
- 0 comentarii
- 1539 Vizualizări
Cât de mult dăunează sănătății mâncarea arsă
19 august 2016Acrilomida este o moleculă toxică care creşte riscul apariţiei cancerului. Aceasta se formează în timpul prăjirii sau coacerii alimentelor bogate în carbohidraţi, scrie CSID. Nu contează dacă mâncarea este organică sau nu, modul de preparare contează. Acrilomidele se formează în reacţiile dintre amino-acizii naturali şi carbohidraţi.Aceştia nu se regăsesc în mâncarea negătită sau fiartă. Lactatele, carnea sau peştele nu conţin, în general acrilomide. Astfel o regulă de aur a luat naştere, mâncarea trebuie gătită până devine aurie, nu neagră. Pentru a evita formarea acrilomidelor, mâncarea ar trebui gătită la temperaturi scăzute, însă prin această metodă bacteriile nu pot fi distruse, aşa că risculintoxicaţiilor alimentare creşte.
- Etichete:
- daunatoare
- mancare arsa
- sanatate
Recomandari
Recent
Popular
Etichete
Lasă un comentariu