Cât de mult dăunează sănătății mâncarea arsă Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1539 Vizualizări

Cât de mult dăunează sănătății mâncarea arsă

Acrilomida este o moleculă toxică care creşte riscul apariţiei cancerului. Aceasta se formează în timpul prăjirii sau coacerii alimentelor bogate în carbohidraţi, scrie CSID. Nu contează dacă mâncarea este organică sau nu, modul de preparare contează. Acrilomidele se formează în reacţiile dintre amino-acizii naturali şi carbohidraţi.Aceştia nu se regăsesc în mâncarea negătită sau fiartă. Lactatele, carnea sau peştele nu conţin, în general acrilomide. Astfel o regulă de aur a luat naştere, mâncarea trebuie gătită până devine aurie, nu neagră. Pentru a evita formarea acrilomidelor, mâncarea ar trebui gătită la temperaturi scăzute, însă prin această metodă bacteriile nu pot fi distruse, aşa că risculintoxicaţiilor alimentare creşte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE