Admitere 2016.  Georgiana Adela Hoha, prima la Facultatea de Farmacie din cadrul UMF Târgu-Mureș Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 3969 Vizualizări

Admitere 2016. Georgiana Adela Hoha, prima la Facultatea de Farmacie din cadrul UMF Târgu-Mureș

În urma examenului de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș în 25 iulie pentru programele de studii acreditate/autorizate de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie, Georgiana Adela Hoha a reușit să intre cu prima medie la Facultatea de Farmacie, programul de studiu Farmacie, limba română, cu media 9.89.

Georgiana Adela Hoha este din localitatea Rebrișoara, județul Bistrița-Năsăud, și a studiat la Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud, profilul Științele Naturii. Tânăra este exemplul viu că dacă îți dorești ceva cu adevărat, dacă vei munci, vei fi persevernt și ambițios, atunci rezultatele bune nu vor întârzia să apară.

La UMF Târgu-Mureș, s-au înscris, la sesiunea din vară, 1.607 candidați la cele 10 programe de studii. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la programul Medicină, limba română, unde pe cele 135 de locuri bugetate s-au înscris 609 candidați, concurența fiind de 4,51 candidați/loc. Potrivit conducerii UMF Târgu-Mureş, aceasta reprezintă cea mai mare concurență din țară înregistrată în acest an la universitățile de medicină și farmacie tradiționale. Concurență mare a fost și la programul Medicină Dentară (4,34 candidați/loc la limba română și 2,94 candidați/loc la limba maghiară).

„Am studiat chimia cu cea mai mare plăcere”
Georgiana Adela Hoha este pasionată de chimie, știind încă din primul an de liceu ce facultate dorește să urmeze după absolvirea liceului. Gândurile sale s-au îndreptat spre Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, tânăra arătându-se impresionată de cea din urmă. Dotările de ultimă generație, facilitățile oferite, modul în care au fost organizate cursurile de pregătire pentru admitere și cele două simulări ale examenului au convins-o să aleagă UMF Târgu-Mureș. „Pe parcursul celor patru ani de liceu la profilul Științele Naturii, disciplina de învățământ pe care am studiat-o cu cea mai mare plăcere și la care am fost la cele mai multe concursuri a fost chimia. Încă din clasa a IX-a, mi-am dorit să urmez una din ramurile Facultății de Medicină. Marea dilemă a fost că nu știam pe care să o aleg, însă în urmă cu doi ani am decis că numai în cadrul Facultății de Farmacie pot să mă axez foarte mult pe chimie. Aveam însă de ales între Cluj-Napoca și Târgu-Mureș. Vizitând ambele Universități, am constatat faptul că Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș îmi oferă foarte multe facilități într-un spațiu bine organizat”, a povestit
Georgiana Adela Hoha.

„Reușita mea mă ambiționează foarte mult în ceea ce va urma”
Astfel, a reușit să obține note maxime la ambele simulări, ceea ce a determinat-o să meargă pe aceeași linie și la examenul din 25 iulie. Georgiana Adela Hoha a spus despre admitere că a fost „extrem de bine organizată, întrebările au cuprins toată materia, iar dificultatea grilelor a fost una pe măsură”. „Țin să menționez faptul că în familia mea nu am nici medici, nici farmaciști, iar părinții mei lucrează în domenii total opuse. Ei m-au îndrumat să urmez facultatea care mi-ar pune cel mai bine în evidență capacitatea de a învăța, ambiția și puterea de muncă. În ultimul an de liceu, am fost la cursurile de pregătire organizate în cadrul Universității, la ambele simulări și toate acestea m-au ajutat să-mi organizez timpul destinat celor trei ore de examen. În legătură cu admiterea propriu-zisă, pot să menționez faptul că a fost extrem de bine organizată, întrebările au cuprins toată materia, iar dificultatea grilelor a fost una pe măsură. Reușita mea mă ambiționează foarte mult în ceea ce va urma, drept urmare aștept cu nerăbdare începutul anului universitar”, a afirmat Georgiana Adela Hoha.

Ce le recomandă colegilor mai mici
Tânăra s-a arătat fericită și mulțumită de rezultatul obținut la admitere și le-a recomandat colegilor săi mai mici care vor trece prin același examen anul viitor să studieze cu perseverență, să-și organizeze bine timpul și să participe la cursurile de pregătire pentru admitere la UMF Târgu-Mureș. „Având în vedere că la cele două simulări am fost prima, m-am așteptat ca la admitere să fiu printre primii. Totul a depins de puterea de concentrare în momentul examenului. Faptul că am avut cea mai mare medie la admitere mi-a adus o mare satisfacție, iar munca mea de câțiva ani a fost încununată cu un mare succes. Pe cei care se pregătesc anul viitor pentru admitere îi sfătuiesc să aibă un program bine organizat, să fie perseverenți în studiu și să participe la cursurile de pregătire pentru admitere la UMF Târgu-Mureș. În acest fel, visul lor va deveni cu siguranță realitate”, a transmis Georgiana Adela Hoha.
Reamintim că UMF Târgu-Mureș scoate la concurs, în sesiunea de admitere septembrie 2016, locurile neocupate la programele de studii Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. Pentru Facultatea de Farmacie, programul de studiu Farmacie, se scot la concurs 2 locuri la buget, la linia maghiară, și 50 de locuri cu taxă care se vor ocupa în ordinea descrescatoare a mediilor. Potrivit site-ului UMF Târgu-Mureș, metodologia de admitere va fi identică cu cea din sesiunea iulie 2016. Perioada de înscriere va fi 5-6 septembrie 2016, iar data examenului va fi 9 septembrie 2016. Înscrierea se va realiza exclusiv online.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE