”Ziua Recoltei”,  festivalul cântecului şi obiceiului străbun la Reghin Eveniment
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1599 Vizualizări

”Ziua Recoltei”, festivalul cântecului şi obiceiului străbun la Reghin

Fundația Cultural – Umanitară “Vioara”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Reghin organizeayă sâmbătă, 24 septembrie cea de a XIV-a ediţie a ”Zilei Recoltei” pe platoul din faţa fermelor Gliga (în direcţia Breaza). La fel ca la edițiile anterioare, gazda evenimentului familia deputatului Gliga Vasile Ghiorghe. ”Îşi vor prezenta oferta de sezon – fructe, legume, brânzeturi, must, vin, miere de albine, castane etc. – producătorii din Reghin şi din împrejurimi. De asemenea, se pun murături, se fac dulceţuri, compoturi, zacuscă! Iar de poftă, castane, boabe de porumb fiert cu zahăr, bostani copţi. Pe scena special amenajată se va desfăşura un program artistic, între orele 10 și 19, la care sunt invitați toți soliştii renumiţi din zonă, acompaniaţi de orchestra Casei de Cultură „Eugen Nicoară” din Reghin. În cadrul Festivalului Cântecului și Obiceiului Străbun participă ansambluri şi rapsozi din comunele din împrejurimi. Parada portului popular se va face cu plecare din centrul oraşului, de la Poştă, începând cu ora 13.00, însoţiţi de Fanfara municipiului Reghin”, a precizat Dumitrița Gliga, oragnizatorul Zilei Recoltei de la Reghin.

Concurs de gătit

Din oferta Zilei Recoltei din acest an nu lipsește tradiționalul concurs de gătit, cei mai iscusiții urmând să fie premiați cu Marele Premiu „Sărmăluţa de aur”. ”Și în acest an provocăm participanții la un concurs de gătit sarmale, gulas, plăcinte şi gogoşi Se poate înscrie orice echipă formată din minim trei persoane. Organizatorii asigură ingredientele de bază pentru mâncărurile anunţate a intra în concurs, carne, varză, cârnaţi, cartofi, ouă, ulei, făină, zahăr. Toate ingredientele specifice și condimentele trebuiesc aduse de echipele participante. Înscrierile la concurs se fac până vineri, 23 septembrie. Organizatorii întreţin şi focul, aduc vesela pentru consumul preparatelor, iar participanţilor le revine doar talentul într-ale gătitului. Numeroasele premii şi Marele Premiu – „Sărmăluţa de aur” sunt surprize la faţa locului”, a spus Dumitrița Gliga.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE