An universitar nou la UMF Târgu-Mureș sub semnul reformei curriculare care va revitaliza învățământul medical Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 690 Vizualizări

An universitar nou la UMF Târgu-Mureș sub semnul reformei curriculare care va revitaliza învățământul medical

Studenții Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș au sărbătorit luni, 3 octombrie, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, începerea unui nou an universitar, care va aduce o serie de schimbări în ceea ce privește învățământul medical de la UMF Târgu-Mureş. Este vorba despre o reformă curriculară ce se va implementa progresiv, până la finalul anului universitar 2018/2019, când toate programele de studiu din Universitate vor aplica actuala strategie.

2-festivitateRectorul UMF Târgu-Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a transmis luni, în timpul ceremoniei de deschidere a noului an universitar, că noua generație de studenți are în față provocări suplimentare. Reforma curriculară va adapta curricula la standardele actuale ale învățământului medical, va realiza un sistem de educație centrat pe student, va asigura cadrul necesar unei interacțiuni mai bune între student și cadru didactic și îi va învăța pe studenți să comunice profesional cu pacienții. Planul se va aplica etapizat și se va păstra ceea ce este bun și specific învățământului medical românesc. Odată cu implementarea acestei strategii, Universitatea se va alinia la standardele internaționale de învățământ medical.
„Deschiderea anului universitar este un moment cu totul special, încărcat de emoție în special pentru boboci. Este un an universitar care începe într-un fel diferit față de ceilalți ani universitari. Dragi studenți, începeți un nou an universitar având în față provocări suplimentare. Veți fi obiectul, subiectul, dar și partenerii unui proces complex și complicat care se va desfășura pe perioada a trei sau patru ani de reformă curriculară în Universitate, care va asigura progresiv o abordare diferită a modului de predare, a modului de evaluare a cunoștințelor și care va însemna un efort în plus și pentru voi, și pentru cadrele didactice. Începeți un an universitar nou, în care altele vor fi pretențiile noastre legate de promovarea voastră dintr-un an într-altul la fiecare disciplină, vă vom cere mai mult, dar în egală măsură vă vom oferi mai mult. Dacă ați trecut de o admitere care a fost poate cea mai dificilă din ultimii 20 de ani, înseamnă că potențialul vostru de dezvoltare este unul foarte mare, care permite ridicarea unor ștachete. Intenția noastră este să aveți la terminarea Universității abilități și cunoștințe care să vă ofere posibilitatea de a profesa în țară sau în altă parte la fel de bine”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.
Bobocii s-au arătat emoționați, curioși și nerăbdători să parcurgă această nouă etapă a vieții lor, care nu va fi deloc ușoară. Cursurile le-au început săptămâna trecută, și-au cunoscut profesorii, așadar au apucat să „guste” puțin din viața de student. Tinerii au fost încurajați și îndemnați să se bucure de ceea ce le oferă statutul de student, să se implice în activități de voluntariat, în organizarea de congrese și participarea la manifestările științifice și în toate activitățile menite să contribuie la dezvoltarea personală. Iuliu Cocuz, reprezentantul Ligii Studenților din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureş, student în anul IV la Facultatea de Medicină, i-a invitat pe boboci să se înscrie în Liga Studenților.3-umfy

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE