„Casa Verde” în Mureş: bani pentru 300 de dosare Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 374 Vizualizări

„Casa Verde” în Mureş: bani pentru 300 de dosare

hand holding eco house icon in naturePeste 100 de persoane s-au aşezat la coadă luni, 10 octombrie, la sediul Agenţiei de Protecţia Mediului (APM) Mureş, pentru a depune dosarele pentru Programul „Casa Verde”, informează Agerpres.
Potrivit sursei citate, directorul executiv al APM Mureş, Dănuţ Ştefănescu, a precizat că prin programul „Casa Verde” în anul 2010 au fost semnate 454 de contracte de finanţare, iar în 2011 au fost 448 de contracte. „Am fost oarecum surprinşi de numărul mare de persoane, mi s-a spus că unii stau la rând încă de aseară, am început preluarea dosarelor şi am constatat că acestea, până în acest moment, sunt în regulă. Din cele 60 de milioane de lei alocate la nivel naţional, judeţului Mureş i-a fost alocată suma de 1,6 milioane de lei, din care se pot finanţa între 280 şi 300 de dosare”, a declarat Dănuţ Ştefănescu, citat de site-ul www.agerpres.ro.
Persoanele fizice pot aplica în cadrul Programului „Casa Verde Clasic”, începând cu data de 10 octombrie 2016, în timp ce persoanele juridice pot depune dosare din 17 octombrie până în 14 noiembrie 2016, iar prin programul respectiv populaţia şi persoanele juridice pot beneficia de finanţare prin Administraţia Fondului de Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.
Echipamentele finanţate pentru populaţie prin „Casa Verde” sunt panourile solare şi pompele de căldură, cuantumul finanţării nerambursabile prin Administraţia Fondului de Mediu fiind în funcţie de tipul instalaţiei, astfel: până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE