Premierul Dacian Cioloş, despre problemele sistemului informatic al cardului de sănătate Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 120 Vizualizări

Premierul Dacian Cioloş, despre problemele sistemului informatic al cardului de sănătate

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi, 13 octombrie, la Digi 24, că probleme privind sistemul informatic al cardului de sănătate sunt provocate de lipsa unui contract de mentenanţă, însă situaţia este pe cale să fie rezolvată, conform News.ro.
„O să vedem, după ce se face auditul, ce confirmă sau infirmă acesta. Problema acolo este şi datorată faptului că nu există încă un contract de mentenanţă”, a spus premierul întrebt fiind despre auditul pe care ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, îl cere pentru că există nişte suspiciuni.
Potrivit sursei citate, Cioloş a spus că problema lipsei unui contract de mentenaţă este pe cale de afi rezolvată în curând. „În 2015 a fost lansată o licitaţie pentru un contract de mentenanţă la care nu s-a prezentat nimeni. Anul acesta, această licitaţie a fost relansată şi există un contract în pregătire acum. Deci a fost o firmă câştigătoare, dar au fost contestaţii între timp care în cele din urmă au fost castigate de CNAS, din câte am înţeles, dar asta a prelungit semnarea contractului. El urmează să fie semnat şi va exista mentenanţă, sper eu ca problemele să se redreseze, dar aici problemele pot să vină şi datorită modului cum a fost contsruit acest sistem, însă las specialiştii să tragă conluziile după ce vor face acest audit”, a arătat Cioloş.
Mai multe aici.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE