Home / BC Mures / Victorie la „fotofinish” a mureșenilor în fața „leilor” din Banat

Victorie la „fotofinish” a mureșenilor în fața „leilor” din Banat

În etapa a VI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureș a obținut a doua victorie a sezonului, prima pe teren propriu, 82-81 (17-23, 17-19, 21-24, 27-15) cu BC Timişoara.

După cum se poate observa, bănățenii au câștigat primele trei sferturi și s-au aflat la conducere până la jumătatea ultimului act. Mai mult, pentru cardiaci finalul a fost unul nerecomandat, chiar dacă se fac afirmații de genul „de aceea este frumos baschetul”. BC Mureș s-a aflat la conducere la jumătatea sfertului secund, la 28-27, dar pentru doar câteva secunde, apoi a doua oară la 70-69 înaintea intrării în a doua jumătate a ultimului. De aici jocul a fost echilibrat, cu avantaj alternativ pentru cele două echipe. BC Mureș a avut 2 puncte și atacul când mai erau peste un minut și jumătate. S-a ratat însă atacul și timișorenii au preluat din nou conducerea în ultimul minut. La 5,3 secunde rămase, cu „lunetiștii” mureșenilor bine păziți, Polyák a rămas liber și a trimis la 79-81de la distanță, reușind coşul care avea să fie cel al victoriei. Finalul a fost însă unul mai puțin obișnuit. Oaspeții au repus din lateral și Rambo a trimis și el de la distanță în coș pe sirena de final. Inițial tabela a indicat 82-84, timişorenii s-au bucurat, dar imediat s-a revenit, în așteptare. Arbitrii nu au decis soarta învingătoarei doar după ce Laurenţiu Grigoraş și Ciprian Stoica au ieşit în afara sălii la carul de transmisii a postului DigiSport pentru a urmări reluarea. La revenirea în sală, gestul acestuia a fost primit cu urale din partea mureșenilor. Mingea a pornit din mâna lui Dominique Rambo după ce sirena a sunat și coşul bănăţenilor a fost anulat.

Cursă de urmărire reușită

Finalul a fost așadar principala atracție din punct de vedere al gazdelor, dar cum s-a desfășurat jocul?  Așa cum aminteam la început, timp de trei sferturi mureșenilor nu le-a ieşit mai nimic. Aruncări și contraatacuri ratate, pase greșite, în timp ce timişorenii și-au mărit constant avantajul. La prima pauză acesta era de 6 puncte, mărit la pauza mare la 8, iar înainte de ultima echipa de pe Bega a ajuns la un avantaj maxim, 15 puncte. (49-64). Între timp, BC Mureș mai reușise în câteva rânduri să reducă până la 3 puncte, îndeosebi în sfertul secund, dar oaspeții au refăcut de fiecare dată diferența. De la -15 puncte, Polyák și Djapa au reușit câte o „treiță”, dar Popa Calotă a stabilit scorul la ultima pauză la 55-66. Ultimul sfert a fost unul de-a dreptul de vis pentru mureșeni şi suporterii lor. Cu Lázár, Barham şi două triple ale lui Martinic, mureșenii au strâns scorul la doar un singur punct, după care Barham și-a dus echipa în avantaj. Finalul a fost deja descris, BC Mureş a obţinut o victorie la un moment dat nesperată și va juca în etapa viitoare la nou promovata Municipal Olimpic Baia Mare.

Au evoluat formațiile:

BC Mureş: Martinic 21p (3×3), Barham 18p (3×3), Djapa 13 (3×3), Polyák 11 (2×3), Lázár 10, Mohammed 7 (1×3), Kalve 2. Au mai jucat Sánta şi Dragoş Andrei.

BC Timişoara: Jeremic 24 (3×3), Rambo 19 (3×3), Diaz 10, Andrieş 6 (1×3), Komatina 6, Popa Calotă 5, Păun 5, Drăguşin 4, Otasevic 2,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFST Târgu Mureș. Concepte inovative de educație prin Smart University

Unul dintre cele mai inovatoare proiecte implementate la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie …