Victorie la „fotofinish” a mureșenilor în fața „leilor” din Banat BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

Victorie la „fotofinish” a mureșenilor în fața „leilor” din Banat

În etapa a VI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureș a obținut a doua victorie a sezonului, prima pe teren propriu, 82-81 (17-23, 17-19, 21-24, 27-15) cu BC Timişoara.

După cum se poate observa, bănățenii au câștigat primele trei sferturi și s-au aflat la conducere până la jumătatea ultimului act. Mai mult, pentru cardiaci finalul a fost unul nerecomandat, chiar dacă se fac afirmații de genul „de aceea este frumos baschetul”. BC Mureș s-a aflat la conducere la jumătatea sfertului secund, la 28-27, dar pentru doar câteva secunde, apoi a doua oară la 70-69 înaintea intrării în a doua jumătate a ultimului. De aici jocul a fost echilibrat, cu avantaj alternativ pentru cele două echipe. BC Mureș a avut 2 puncte și atacul când mai erau peste un minut și jumătate. S-a ratat însă atacul și timișorenii au preluat din nou conducerea în ultimul minut. La 5,3 secunde rămase, cu „lunetiștii” mureșenilor bine păziți, Polyák a rămas liber și a trimis la 79-81de la distanță, reușind coşul care avea să fie cel al victoriei. Finalul a fost însă unul mai puțin obișnuit. Oaspeții au repus din lateral și Rambo a trimis și el de la distanță în coș pe sirena de final. Inițial tabela a indicat 82-84, timişorenii s-au bucurat, dar imediat s-a revenit, în așteptare. Arbitrii nu au decis soarta învingătoarei doar după ce Laurenţiu Grigoraş și Ciprian Stoica au ieşit în afara sălii la carul de transmisii a postului DigiSport pentru a urmări reluarea. La revenirea în sală, gestul acestuia a fost primit cu urale din partea mureșenilor. Mingea a pornit din mâna lui Dominique Rambo după ce sirena a sunat și coşul bănăţenilor a fost anulat.

Cursă de urmărire reușită

Finalul a fost așadar principala atracție din punct de vedere al gazdelor, dar cum s-a desfășurat jocul?  Așa cum aminteam la început, timp de trei sferturi mureșenilor nu le-a ieşit mai nimic. Aruncări și contraatacuri ratate, pase greșite, în timp ce timişorenii și-au mărit constant avantajul. La prima pauză acesta era de 6 puncte, mărit la pauza mare la 8, iar înainte de ultima echipa de pe Bega a ajuns la un avantaj maxim, 15 puncte. (49-64). Între timp, BC Mureș mai reușise în câteva rânduri să reducă până la 3 puncte, îndeosebi în sfertul secund, dar oaspeții au refăcut de fiecare dată diferența. De la -15 puncte, Polyák și Djapa au reușit câte o „treiță”, dar Popa Calotă a stabilit scorul la ultima pauză la 55-66. Ultimul sfert a fost unul de-a dreptul de vis pentru mureșeni şi suporterii lor. Cu Lázár, Barham şi două triple ale lui Martinic, mureșenii au strâns scorul la doar un singur punct, după care Barham și-a dus echipa în avantaj. Finalul a fost deja descris, BC Mureş a obţinut o victorie la un moment dat nesperată și va juca în etapa viitoare la nou promovata Municipal Olimpic Baia Mare.

Au evoluat formațiile:

BC Mureş: Martinic 21p (3×3), Barham 18p (3×3), Djapa 13 (3×3), Polyák 11 (2×3), Lázár 10, Mohammed 7 (1×3), Kalve 2. Au mai jucat Sánta şi Dragoş Andrei.

BC Timişoara: Jeremic 24 (3×3), Rambo 19 (3×3), Diaz 10, Andrieş 6 (1×3), Komatina 6, Popa Calotă 5, Păun 5, Drăguşin 4, Otasevic 2,

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE