Home / Justitie / Vasile Costea, avocatul lui Valentin Pescari, interviu la cald despre proces

Vasile Costea, avocatul lui Valentin Pescari, interviu la cald despre proces

Distribuie

Victoria în instanță și achitarea, prin hotărâre definitivă, a chestorului Valentin Pescari, judecat pentru presupuse fapte de corupție, i se datorează în mare parte avocatului târgumureșean Vasile Costea. Acesta a fost de acord să ne vorbească despre procesul clientului său, judecat ieri la Înalta Curte de Justiție și Casație (ÎCCJ), într-un scurt interviu telefonic. Vasile Costea este la această oră pe drumul de întoarcere de la Petroșani, unde a avut o altă cauză.

 

Rep.: S-a încheiat procesul, ce ne puteți spune despre soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție?
Vasile Costea: Am fost din primul moment alături de Valentin Pescari ca apărător, din prima faza de anchetă, de urmărire penală, cât și în primă instanță și în apel, la Înalta Curte. Din primul moment am spus că este un dosar care nu ar trebui să ajungă în instanță, e un dosar în care s-au interpretat greșit anumite probe și am crezut tot timpul în nevinovăția acestui om. Mă bucur că, până la urmă, trei judecători de la Înalta Curte au pronunțat o hotărâre absolut corectă și legală și consider că nu mai există nicio îndoială că Valentin Pescari este nevinovat. Păcat că a trebuit să treacă mai bine de 2 ani pentru ca un om să fie reabilitat din punct de vedere al unei fapte reținute. Dar e bine că cel puțin avem încredere că mai există și soluții corecte, prin care să se poată dovedi nevinovăția unui om. Mă bucur că am reușit ca avocat să aduc lumină în această cauză.

 

Rep.: Valentin Pescari a fost anchetat, judecat aproape trei ani de zile, așa cum ați afirmat și dvs., o hotărâre judecătorească poate să mai repare ceva din răul făcut față de un om?
Vasile Costea: Moral, niciodată, emoțional, de asemenea, niciodată, poate să repare în mintea opiniei publice și a celor din jurul lui care au crezut în el ca om. Oricum a fost afectat în ceea ce privește cariera, a fost afectat ca imagine, dar cred că o soluție de genul acesta e în măsură să îl aducă acolo unde ar fi trebuit să fie locul său, în rândul oamenilor profesioniști care și-au văzut de profesie și de funcția pe care a deținut-o.

 

Rep.: Se gândește Valentin Pescari să se adreseze CEDO?
Vasile Costea: Nu am discutat nimic despre acest aspect, era important să se lămurească din punct de vedere al căilor de atac.

Despre decizia ICCJ puteți găsi mai multe informații aici

Ce spune Valentin Pescari, aflați aici

Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Eveniment dedicat sportivilor CSM

Distribuie Marți, 5 decembrie, sediul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Târgu Mureș a găzduit un eveniment …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.