Ecranizări din literatură la Zilele Filmului Românesc Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 281 Vizualizări

Ecranizări din literatură la Zilele Filmului Românesc

Prima ediție a Festivalului Zilele Filmului Românesc își propune promovarea operelor cinematografice inspirate din literatura română, prezentate sun titlul „Ecranizări din literatură”. Zilele Fimului Românesc este organizat de Consiliul Judeţean Mureş şi Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (U.A.R.F.) în perioada 24-26 noiembrie 2016, la Tîrgu-Mureș, în Sala de Spectacole a Ansamblului „Mureșul”.

Filme de referinţă inspirate din literatura română

Timp de trei zile, la Sala de Spectacole a Ansamblului Artistic „Mureşul”, fostul Cinematograf „ Unirea”, Bulv.1848, vor fi proiectate câte două filme pe zi. „Filme de referinţă inspirate din literatura română, precum „Ciuleandra”, „Moromeţii”, „Casa din Vis”, „Osânda”, „Tănase Scatiu”, „Kira Kiralina” vor rula în prezenţa unor personalităţi din lumea cultural-artistică (regizori, actori, critici de film), urmând ca la sfârşitul fiecărei proiecţii să se stabilească un dialog cu publicul din sală, invitaţii speciali vor răspunde la întrebările spectatorilor, pe tema filmului vizionat”, se precizează într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Mureș.

Deschiderea Festivalului va fi precedată de o conferinţă de presă, ce va avea loc joi, 24 noiembrie 2016, ora 14,30 la sediul Ansamblului „Mureşul”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE