Leul Curajos, alături de copiii și adolescenții bolnavi de cancer Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 478 Vizualizări

Leul Curajos, alături de copiii și adolescenții bolnavi de cancer

În premieră națională, Asociația „Little People” România a lansat, cu sprijinul Fundației Vodafone România prin Programul Mobile for Good, prima aplicație mobilă special destinată copiilor și adolescenților bolnavi de cancer din România, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, care se află în tratament activ sau care sunt înregistrați în evidența unui medic de specialitate cu un astfel de diagnostic.

2-leul-curajosLeul Curajos, mascota programului de suport „Nu mi-e frică!”, dezvoltat de specialiștii asociației pe parcursul a 20 de ani de activitate, personajul atât de îndrăgit de către pacienții oncopediatrici, este acum alături de ei, chiar de pe propria tabletă sau telefon. Zilele trecute, Leul Curajos s-a aflat la Târgu-Mureș, la Secția Clinică Pediatrie 2, unde a fost întâmpinat cu bucurie, curiozitate și entuziasm de către copii.
„Toată lumea aștepta să îl cunoască. Leul Curajos a fost întâmpinat cu entuziasm de către copii în cadrul Secției Clinice Pediatrie 2 din Târgu-Mureș. Mulțumim colectivului de cadre medicale pentru primirea călduroasă. Mulțumim copiilor pentru zâmbetele largi”, au transmis reprezentanții Asociației „Little People”.

3-colectivAbordare multidisciplinară a pacientului oncopediatric
Aplicația mobilă, un instrument unic și inovativ, aduce în era digitală experienţa acumulată de specialiștii și voluntarii Asociației „Little People” în domeniul serviciilor psihosociale. „Datele obţinute în urma parcurgerii chestionarului de evaluare a nevoilor psihosociale cu care se confruntă un copil bolnav de cancer, din cadrul aplicației mobile, ne vor oferi informaţii importante pentru a construi intervenții terapeutice personalizate în cadrul programului zilnic de suport care să îi ajute pe copiii și adolescenții bolnavi de cancer să înțeleagă și să treacă mai ușor prin experiența bolii. Informații de tip calitativ colectate în mod direct de la pacienți oncopediatrici și de la aparținători și disponibile numai specialiștilor asociației în backoffice vor fi comunicate și cadrelor medicale sub forma unui raport de evaluare, ceea ce va conduce la o abordare multidisciplinară a pacientului oncopediatric, atât din punctul de vedere al tratamentului cât și al aspectelor psihosociale”, au arătat reprezentanții „Little People”.

4-activitatiModalități de a fi alături de copiii bolnavi de cancer
Jocurile terapeutice, scala durerii, scala stării de spirit, poveștile terapeutice concepute ca elemente integrate ale aplicației mobile îi ajută pe pacienți să își îmbunătățească aspecte legate de imaginea de sine, cunoașterea corpului uman, de dezvoltare a unei gândiri pozitive, de identificare a unor modalități eficiente de a face față situației de boală, de transmitere a unor informații cu privire la nivelul durerii sau starea emoțională resimțită. Aplicația va putea fi accesată de către copiii și adolescenții afectați de cancer prin intermediul unui cont individual, atunci când sunt internați în spital sau de acasă.

Foto: Asociația „Little People” România

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE