FOTO: Candidaţii la alegerile parlamentare, campanie cu „de toate pentru toţi” pe Facebook Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 737 Vizualizări

FOTO: Candidaţii la alegerile parlamentare, campanie cu „de toate pentru toţi” pe Facebook

La mai puţin de două săptămâni până la alegerile parlamentare din 11 decembrie, campania electorală în mediul online se află în plină desfăşurare. Unii candidaţi care aspiră la votul mureşenilor, în general cei aflaţi pe un loc eligibil, se remarcă frecvent prin texte şi fotografii realizate în timp ce discută cu oameni prin pieţe sau alte locuri aglomerate. Alţii, mai discreţi, se mulţumesc să distribuie diverse mesaje lansate de colegii lor din Mureş sau venite „de la Centru”. Desigur, există şi categoria de mesaje diverse, care asigură „sarea şi piperul” campaniei electorale de pe reţelele de socializare. Cotidianul Zi de Zi a realizat o scurtă recenzie a acestora, pe care v-o prezentăm în rândurile următoare…

caseta-1-lavinia-abu-amra

„Azi sunt în piaţa din Dâmbu. E foarte frig, iar marfa e îngheţată. Comercianţii de aici spun că pe timp de iarnă, fără o hală încălzită e greu să-şi vândă marfa. În loc să investim să ne putem vinde produsele româneşti, cumpărăm de la supermarket. Că e mai cald”, a scris pe contul Lavinia Cosma, în data de 22 noiembrie, Lavinia Abu Amra (candidat USR pentru Camera Deputaţilor).

caseta-2-sergiu-astelean

„Partidul România Unită anunță o victorie a românilor și pentru toate partidele! Ignoranța guvernărilor a dus la idioțenia de a interzice purtarea și afișarea tricolorului în perioada de campanie. Partidul România Unită a făcut contestație după ce a fost sancționat de Biroul Electoral Județean Mureș pentru că a afișat și purtat frumosul tricolor al României”, a postat Sergiu Aştelean (candidat PRU pentru Camera Deputaţilor), care a anunţat astfel că Biroul Electoral Central a admis contestaţia făcută de PRU.

caseta-3-ionela-balas-1

„Bravo băieţi, un scor care vă reprezintă, mult succes pe viitor. Munca în echipă întotdeauna aduce rezultate peste aşteptări”, a scris Ionela Balaş (candidat PNL pentru Senat) sâmbătă, 26 noiembrie, după un meci de futsal desfăşurat la Sighişoara.

caseta-4-raul-boros

„Situaţia oamenilor din „Piaţa de Ruşi” trebuie să se schimbe!” titrează Raul Alin Boroş (candidat ALDE pentru Senat) pe o fotografie făcută publică sâmbătă, 26 noiembrie.

caseta-5-florin-buicu

Revenit pe Facebook după o perioadă mai lungă de pauză, deputatul Florin Buicu (candidat PSD pentru Camera Deputaţilor) e unul din cei mai activi politicieni mureşeni pe reţelele de socializare. „Este o seară tristă. Tristă pentru angajații din sănătate care nu au salariile mărite din cauza guvernului tehnocrat susținut de PNL şi USR. Tristă pentru pacienții care nu au putut beneficia de medicamente. Minciuna tehnocrată are picioare scurte! Banii sănătății nu sunt cheltuiți! Spuneam că Ministerul Sănătății nu a cheltuit în acest an 500 de milioane de lei. Ministrul Sănătății a declarat ca nu va da banii sănătății înapoi”, susţine deputatul Florin Buicu într-o postare făcută duminică, 27 noiembrie.

caseta-6-cristian-chirtes

„Tocmai m-am întors de la Ruşii Munţi. Le-am făcut o bucurie prietenilor noştri de acolo şi le-am arătat două fotografii: una cu bradul din centrul Târgu-Mureşului, care a ajuns în acest an tocmai de la Ruşii Munţi şi a doua cu felul în care va arăta bradul lor peste câteva zile”, a punctat sâmbătă, 26 noiembrie, deputatul Cristian Chirteş (candidat PNL pentru Senat).

caseta-7-mihaela-ciurba

Dacă unii candidaţi postează mesaje zilnic, Mihaela Ciurba (candidat PER pentru Camera Deputaţilor) este o prezenţă mai discretă pe Facebook. Cea mai recentă postare e de sâmbătă, 26 noiembrie, respectiv o distribuire a unui mesaj de pe pagina PER: „Gata cu poluarea! Înverzim oraşele!”.

caseta-8-alexandru-cimpeanu

„M-am hotărât să candidez pentru că experienţa mea de absolvent de studii juridice ajută foarte mult în legislativul României”, mărturiseşte, într-un interviu distribuit pe pagina sa de Facebook, Alexandru Cîmpeanu (candidat PSD pentru Senat), politican care se remarcă prin numeroasele activităţi culturale la care participă, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

caseta-9

O campanie departe de sloganuri electorale pare să ducă Alina Camelia Crişan (candidat PMP pentru Senat), care preferă să posteze fotografii de familie sau de utilitate personală. „Caut cizme lungi, mărimea 39-40”, a anunţat Alina Camelia Crişan într-o postare din 22 noiembrie.

caseta-10-csaszar-karoly

Cunoscut drept un om de echipă, Csaszar Karoly (candidat UDMR pentru Senat) a anunţat, recent, într-un discurs public, că doreşte să ajungă în Parlamentul României pentru a înscrie „cât mai multe goluri”. Deocamdată, tânărul politician se antrenează intens, dovadă în acest sens fiind un set de fotografii postate sâmbătă, 26 noiembrie.

caseta-11-csep-eva-andrea

O prezenţă mereu agreabilă, atât în realitate cât şi în mediul virtual, Csep Eva Andrea (candidat UDMR pentru Camera Deputaţilor) a transmis, recent, un mesaj care merită distribuit mai departe: stop violenţei împotriva femeilor!

caseta-12-cosmin-duma

„Noi, tinerii, avem entuziasm, avem putere de muncă, avem aspirații. Pe lângă toate acestea, avem nevoie să fie lângă noi oameni înțelepți, cu experiență. Avem nevoie de modele!”, susţine Cosmin Duma (candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor).

caseta-13-miruna-epure-1

„Agricultura trebuie să devină un motor de creștere economică și o sursă de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural. România trebuie să redevină Grânarul Europei și este nevoie de modernizarea agriculturii, astfel încât să fie asigurată atât hrana necesară întregii populații, cât și să recâștigăm piețele interne și internaționale”, consideră Miruna Epure (candidat PER pentru Senat) într-o postare de joi, 24 noiembrie.

caseta-14-cristian-moldovan

„În acest sfârşit de săptămână am vizitat comunele învecinate oraşului Luduş, Bogata, Sânger şi comuna Papiu Ilarian. Echipa PSD Luduş a fost alături de mine. În aceste două zile am primit multe încurajări şi zâmbete, dar mi-au fost adresate şi unele întrebări la care am reuşit să le dau răspunsuri. Mulţumim tuturor pentru primire şi implicare”, a scris duminică, 27 noiembrie, primarul oraşului Luduş, Cristian Moldovan (candidat PSD pentru Senat).

caseta-15-andreia-moraru

„Din cei şase candidați eligibili pentru Senat din judeţul Mureș, doar doi candidați sunt integrați în categoria risc minim la toate cele trei caracteristici definite de Inițiativa România – integritate, stat de drept și traseism. Unul dintre aceștia sunt eu”, a postat duminică, 27 noiembrie, Andreia Moraru (candidat USR pentru Senat), care s-a raliat, de asemenea, mesajului anti-violenţă împotriva femeilor.

caseta-16-costel-neacsu

„Vreau ca Şcoala să fie tratată într-adevăr ca fiind o prioritate naţională, o veritabilă rampă de lansare a creierelor luminate. Altfel, plaga non-educaţiei va genera de la sine guvernanţi mediocri, mai nocivi naţional decât invazia unei armate străine, aşi în manipularea maselor „anesteziate” şi lipsiţi de vocaţia istorică a implementării vreunei reforme”, este unul din mesajele transmise pe pagina sa de Facebook de Costel Neacşu (candidat independent pentru Camera Deputaţilor).

caseta-17-novak-csaba

De pe pagina de Facebook a consilierului local din Târgu-Mureş Novak Csaba Zoltan (candidat UDMR pentru Senat) am selectat o fotografie făcută, din câte se pare, la Sovata, şi postată miercuri, 23 noiembrie.

caseta-18-doru-opriscan-1

„PNL propune 100 de măsuri liberale în completarea proiectelor prezentate de Dacian Cioloş prin Platforma România 100”, a scris luni, 28 noiembrie, Doru Oprişcan (candidat PNL pentru Camera Deputaţilor).

caseta-19-marius-pascan-1

De pe pagina senatorului Marius Paşcan (candidat PMP pentru Camera Deputaţilor) am remarcat o fotografie foarte frumoasă, postată marţi, 29 noiembrie. „La Chețani, împreună cu primarul PMP, Emil Mocanu, la manifestări consacrate Zilei Naționale a României: ,,un proverb românesc ne spune: apa trece iar pietrele rămân!”, a scris candidatul PMP.

caseta-20-nicolae-ploesteanu

„Acest om din Sighișoara are ambele picioare amputate. Am stat de vorbă! Mi-a urat succes în campanie. L-am întrebat ce să fac pentru el când Partidul România Unită va ajunge la guvernare! Mi-a spus să-l mai caut!”, a scris Nicolae Ploeşteanu (candidat PRU pentru Senat) miercuri, 23 noiembrie.

caseta-21-claudiu-puiac-1

Un alt candidat discret în postări este Claudiu Puiac (propunere PMP pentru Senat), pe pagina căruia am remarcat câteva distribuiri de mesaje transmise de senatorul Marius Paşcan şi chiar de Traian Băsescu. „Luptă şi Tu pentru infrastructură”, sună un asemenea îndemn, făcut de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

caseta-22-catalin-raia-1

„Numai o temeinică educație poate garanta propășirea României și a neamului nostru. De aceea, Alianța Noastră România va susține, pentru început, alocarea, în conformitate cu legea, a 6% din Produsul Intern Brut finanțării învățământului național precum și o nouă strategie de dezvoltare a acestuia”, a transmis Cătălin Raia (candidat ANR pentru Senat) luni, 28 noiembrie.

caseta-23-dinu-socotar

Un candidat care intră în categoria politicienilor discreţi pe Facebook este şi Dinu Socotar (propunere PSD pentru Camera Deputaţilor), pe pagina căruia am găsit, totuşi, o fotografie postată miercuri, 23 noiembrie, de Vasile Gliga, preşedintele PSD Mureş.

caseta-24-horea-soporan

Zau de Câmpie, Iernut, Reghin, Luduş, Târnăveni, Apold, Chirileu şi Sighişoara sunt câteva din localităţile vizitate în ultimele două săptămâni de Horea Soporan (candidat PSD pentru Senat), ale cărui postări conţin text scurt şi galerii foto.

caseta-25-mara-toganel-1

„Patru pieţe şi sute de oameni. Zâmbete, întrebări, dileme, încurajări. Claudiu Maior împreună cu noi. Târgu-Mureş, noiembrie 2016”, a scris Mara Togănel (candidat PNL pentru Camera Deputaţilor) sâmbătă, 26 noiembrie.

caseta-26-dana-varga-1

„Astăzi m-am întâlnit cu cetățenii municipiului Reghin, oameni harnici și onești pe care îi admir profund. Unul dintre aceşti oameni deosebiţi este Marius Pop, candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor. Onestitatea şi implicarea lui în comunitate îl fac potrivit pentru a-i reprezenta pe reghineni în Parlament. Îi mulţumesc domnului deputat Mircea Irimie, responsabilul zonal al ALDE pentru judeţul Mureş, pentru sprijinul acordat şi pentru faptul că este mereu alături de mine şi de mureşeni în lupta noastră pentru a promova o altfel de politică, o politică a onestie”, a postat, în 24 noiembrie, Dana Varga (candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor).

caseta-27-vass-levente

Dintre numeroasele postări ale lui Vass Levente (candidat UDMR pentru Camera Deputaţilor) am ales una mai inedită, despre o activitate de plantare de arbori, la Sovata, care nu mai are nevoie de niciun fel de text.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE