Replică parțial curajoasă a baschetbalistelor mureșene Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

Replică parțial curajoasă a baschetbalistelor mureșene

Echipa feminină de baschet UPM BC Sirius Târgu-Mureș a cedat miercuri seara partida din cadrul ultimei etape a turului Ligii Naționale, 76-66 (14-16, 24-15, 20-17, 18-18) în deplasare, la CSM Satu Mare.

După ce a obținut prima victorie în urmă cu o săptămână pe terenul ieșencelor de la Politehnica Național, mureșencele au dezamăgit în următorul joc pe teren propriu cu Universitatea „Vasile Goldiș” Arad, dar au intrat bine în meciul de la Satu Mare. Au condus majoritatea timpului pe parcursul primului sfert. Au avut 2-0, apoi 6-2. Sătmărencele au revenit și au preluat conducerea, dar la intrarea în ultimele două minute BC Sirius se afla din nou la conducere cu două libere transformate de Laudermill, dublate de un coș al pivotului McCune, care a dus scorul la 12-16. Reed a mai punctat o dată pentru gazde, dar mureșencele au încheiat sfertul în avantaj de un coș. Sfertul secund a fost în schimb unul câștigat net de sătmărence. Au egalat la 20, după care s-au desprins în a doua jumătate a sfertului la 7 puncte, diferență înregistrată și la pauza mare, deși la intrarea în ultimele două minute tabela indica 29-29. În cele două minute rămase gazdele au reușit să înscrie 9 puncte, în timp ce elevele lui Steff Zakarias au mai punctat o singură dată, prin Gregory. Scorul de 38-31 înregistrat la finalul primei reprize era unul remontabil.

Nesiguranța aduce finaluri precipitate

Startul reprizei secunde a aparținut tot sătmărencelor, care au înscris în mai puțin de 3 minute alte 8 puncte, fără să primească vreun coș. CSM s-a desprins apoi la chiar 18 puncte la jumătatea sfertului trei (53-35). A urmat o ușoară revenire a celor de la Sirius, care au intrat în ultimul minut dinaintea ultimei pauze cu un handicap de 10 puncte. Până la încheierea actului trei nu s–a mai înscris și la ultima pauză scorul era 58-48. Tot gazdele au avut un start mai reușit la reluare, deși primul atac a aparținut mureșencelor. CSM a înscris alte 7 puncte puncte consecutive și șansele mureșencelor de a mai spera se diminuau vizibil. La intrarea în a doua jumătate a ultimului act, la scorul de 69-54 o răsturnare părea deja fantezistă, cu tentative disperate prin aruncări rapide, multe de la distanță. Reed a mai înscris un coș la următorul atac al gazdelor și soarta învingătoarei era pecetluită. Mureșenecele au reușit totuși 5 puncte în următorul minut, dar gazdele au gestionat bine finalul. În ciuda celor două reușite de 3 puncte ale lui Laudermill și Daniel care au redus din nou diferența la 10 puncte când mai erau exact două minute de joc, sătmărencele au menținut distanța până la final. UPM BC Sirius a arătat că poate face față unor adversare mai bine cotate, dar scăderile de ritm și „banca scurtă” și-au spus cuvântul la o echipă la care punctează de regulă prin doar cinci-șase jucătoare.

Misiunea mureșencelor va fi una mult mai dificilă în prima etapă din retur, când vor primi vizita uneia dintre fruntașele ediției, Universitatea Cluj, partidă care se va disputa în Sala Sporturilor, sâmbătă, 3 decembrie, ora 19.00.

Marcatoare:

CSM: Reed 20, Batey 18, Tavic 15 (2×3), Ferenczi 12 (2), Laza 5, Olah 2, Adina Pop 2, Szmutku 2

UPM BC Sirius: Robinson 19, Laudermill 14 (1), Gregory 11 (3), Daniel 10 (1), McCune 6, Lovasz 6. Au mai jucat: Gal, Alina Pop și Radu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE