Ziua Națională a României, marcată la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” Eveniment
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 948 Vizualizări

Ziua Națională a României, marcată la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”

Elevii și profesorii Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș au participat miercuri, 30 noiembrie, la o serie de activități inedite dedicate Zilei Naționale a României.

„Pentru că România este locul unde ne-am născut, unde trăim, unde ne sunt familiile și prietenii, pentru că oricât de departe am călători, tot România ne dă sentimentul apartenenței la o comunitate, elevii, profesorii și personalul angajat de la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” au participat cu plăcere la manifestări festive dedicate Zilei Naționale a României”, a declarat prof. Monica Rusu.

gheorghe-marinescuSub sloganul „Un zâmbet pentru România”, elevii și cadrele didactice au organizat expoziții despre simbolurile naționale, concursuri de postere tematice, serbări, prezentări ale portului național, dar și o masă tradițională românească. „Fiecare clasă a liceului și-a ales un semn distinctiv care să amintească de România, elevii clasei a X-a C, coordonați de domnul director Cristian Vulc, au organizat o expoziție despre simbolurile naționale, domnul director adjunct Gabriel Grozav a organizat un concurs de postere tematice, doamnele profesoare Cristina Matei și Ancuța Pașcan au coordonat serbarea școlară, iar domnul profesor Liviu Ilioasa a organizat expoziția „România interbelică”. La serbarea școlară, reprezentanți din fiecare clasă și-au prezentat portul național românesc, au dansat, au cântat și au recitat poezii și în urma acestor probe și a realizării posterelor, au fost desemnați și șase câștigători: clasa a XI-a A (mențiunea III), clasa a XII-a A (mențiunea II), clasa a X-a C (mențiunea I), clasa a IX-a B (premiul III), clasa a XI-a B (premiul II), iar clasa a IX-a C (premiul I). La finalul manifestărilor, la cantina școlii, elevii au servit o masă tradițională românească, câte o porție de iahnie de fasole cu ciolan afumat”, a afirmat prof. Monica Rusu.

3-centrul-orasuluiDe Ziua Națională a României, elevii și cadrele didactice au participat la manfestările organizate în centrul municipiului Târgu-Mureș. „Pentru a asista la manfestările dedicate sărbătoririi a 98 ani de la Marea Unire, elevi și cadre didactice de la învățământul liceal și învățământul postliceal al Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș au fost prezenți în centrul municipiului Târgu-Mureș, joi 1 decembrie. Cu siguranță, în inimile tuturor, indiferent unde s-au aflat, spiritualitatea românească a pus stăpânire pe fiecare, mândri că suntem români”, a transmis prof. Cristian Vulc, directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE