Vasile Gliga: „Datoria alesului este de a aduce bucurie celor care l-au votat” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 328 Vizualizări

Vasile Gliga: „Datoria alesului este de a aduce bucurie celor care l-au votat”

Preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, a realizat o radiografie a rolului pe care îl joacă în viaţa comunităţii alesul cetăţenilor, dar le-a oferit şi soluţii celor care doresc să îşi facă datoria faţă de comunitatea pe care o reprezintă:

„Ne întrebăm de multe ori care este datoria alesului nostru, parlamentar, primar, consilier judeţean sau consilier local. Da, trebuie să facem proiecte, să asfaltăm drumuri, să introducem apă sau canalizare. De fapt, datoria noastră este să aducem bucurie oamenilor. Bucuria de a se odihni într-un parc curat, de a se plimba seara în linişte pe străzile iluminate, de a-şi trimite copiii la o şcoală curată şi modernă, de a respira un aer mai curat, de a se bucura mai mult de o pensie frumoasă.  Bucuria de a fi ascultat şi de a primi un sfat bun şi o direcţie de urmat. Acesta este adevăratul nostru rol, de a fi prieteni şi sprijin în orice moment celor care au avut încredere în noi. De a le fi alături mai ales la greu şi de a ne bucura alături de ei atunci când reuşim să realizăm ceva. Este greu de explicat în cuvinte ce bucurie simte un primar atunci când inaugurează o stradă proaspăt asfaltată sau un parlamentar, atunci când vede că legea pentru judeţul său şi pentru care s-a zbătut ani de zile este votată cu unanimitate de voturi. Acolo este cheia întregului mandat, atunci se simte alesul împlinit cu adevărat, simte că şi-a făcut datoria faţă de oamenii săi. Le doresc tuturor aleşilor mureşeni să atingă acest prag, care le va schimba complet modul de gândire şi de relaţionare cu cei care le-au acordat încrederea.”

2

Îndemn la unitate

Vasile Gliga îndeamnă la unitate şi în administraţia locală, acolo unde proiectele stagnează uneori din cauza orgoliilor personale: „În urma discuţiilor pe care le-am avut cu aleşii locali din tot judeţul, am descoperit câteva situaţii în care comunităţile au pierdut proiecte valoroase din cauză că în Consiliul Local nu s-a ajuns la un consens. De aceea îi îndemn pe toţi consilierii locali, indiferent de culoarea politică, să pună pe primul plan interesele locuitorilor pe care îi reprezintă, pentru că doar aşa se pot face paşi serioşi în dezvoltarea comunelor şi a oraşelor”.

În ce privește performanţa în administraţie, consideră că aceasta se atinge şi cu mult curaj, chiar dacă deciziile presupun şi asumarea de riscuri: „Am fost întrebat recent, într-un interviu, cum ne va influenţa pe noi, aici, pe plan local, situaţia internaţională tot mai tensionată. Noi trebuie să ne vedem de treaba noastră, de drumul nostru, să nu mai vedem drobul de sare la fiecare pas, să ne asumăm deciziile pe care le luăm şi, mai ales, să profităm de fiecare ocazie care ni se oferă. Orice şovăială sau întârziere poate costa pierderea unor finanţări, a unor oportunităţi de investiţii şi, în final, reducerea şanselor de mai bine pentru cetăţenii noştri.”

“11 decembrie, ziua în care scriem istoria”

Guvernările PSD s-au dovedit de fiecare dată benefice. Doar în timpul guvernărilor social-democrate România a înregistrat creştere economică, au crescut pensiile şi salariile, s-au realizat investiţii serioase în infrastructură. Vasile Gliga crede că, în 11 decembrie, nu vom vota doar pentru o nouă componenţă a Parlamentului pentru următorii patru ani, ci ne vom alege, de fapt, Guvernul şi direcţia pe care o va lua ţara, în funcţie de deciziile noului cabinet: „Duminică avem o şansă uriaşă de a ne decide un viitor mai bun şi mai luminos. Este ziua în care se manifestă întreaga noastră forţă de cetăţeni ai acestei ţări. O zi în care toţi suntem egali, parlamentari şi oameni simpli, profesori sau ţărani, preoţi sau muncitori, iar puterea noastră se concentrează în cabina de vot, atunci când decidem cui îi acordăm încrederea. De aceea vă sfătuiesc să nu risipiţi această putere care s-a câştigat atât de greu şi cu atâtea sacrificii. Am încredere în alegerea dumneavoastră şi sunt convins că, împreună, vom putea urni ţara aceasta în direcţia pe care ne-o dorim cu toţii.”

3

Şi, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, deputatul mureșean a făcut şi o urare mureşenilor: „Fiecare trăim diferit bucuria sărbătorilor de iarnă. Redevenim copii de Moş Nicolae, ne încălzim sufletele cu colindele sfinte şi primim cu lumină vestea Naşterii Domnului, de Crăciun. Vă doresc tuturor să aveţi parte de sărbători liniştite şi îmbelşugate, să vă adunaţi toţi cei dragi în jurul bradului şi să priviţi cu optimism spre Noul An care bate la uşă!”

5

Maria LUCA

(Comandat de PSD Mureş, executat de Transilvania Grup Business SRL, cod unic de identificare AEP 11160007)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE