Reflecţii electorale Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 93 Vizualizări

Reflecţii electorale

Fiecare cetăţean român responsabil trebuie să se implice în campania  electorală care stabileşte conducerea ţării pentru următoarea legislatură, uzând de dreptul constitutional, şi de datoria de membru al societăţii  româneşti. Si eu doresc să mă implic,  adresându-mă  tinerilor, persoanelor angajate şi persoanelor de vârsta a treia.

Apelez la cele trei generaţii pentru că reprezintă viitorul ,prezentul şi trecutul naţiunii, pentru că îngemănează elanul tineresc, puterea de muncă şi decizie cu experienţa.

In  conjuctura  geopolitică şi  internaţională  actuală, implicarea dumneavoastră cu multă atenţie în analiza pertinentă a competitorilor , participarea la vot  în  număr cât  mai mare este absolut necesară.

România  aşezată din bunăvoinţa bunului DUMNEZEU, pe aceste  meleaguri pline cu bogăţii în subsol şi pe sol, cu oameni harnici şi inteligenţi, a fost mereu râvnită, vremelnic ocupată (de multeori cu concursul cozilor de topor), jefuită şi mereu ameninţată, dar atunci când am avut conducători patrioţi a renăscut ca pasărea phonix din cenuşă.

Din  timpul campaniilor electorale precedente reţinem câteva  metode folosite de protagoniştii evenimentelor.

S-a început  cu formula “greaua  moştenire” s-a  continuat cu atac la persoană, cumpărare de voturi,  diversiuni, ameninţări  şi înscenări, manevrări  şi manipulări într-un  cuvânt campanii  electorale murdare.

Urmăresc cu multă atenţie  actuala  campanie  electorală  pentru  alegerile parlamentare şi recunosc că sunt contrariat.                                      In timp ce preşedintele ţării ar trebui să vegheze imparţial (prin prevederile constituţionale) la  bunul mers al  societăţii  pentru alegerile  parlamentare, a ales să se implică în mod total, nepotrivit, partizan  şi ameninţător pentru anumiţi competitori. Zilele trecute  preşedintele  Iohhanis spunea că votul este emoţional şi nu rational. Acesta este efectu de turmă. Nu se poate o jignire şi ofensă mai mare adusă  maturităţi şi inteligenţei  poporului român.Când  domnia sa  candida la  prezidenţiale cerea populaţiei să nu dea puterea întreagă unei formaţiuni politice , acum face mare effort ca să-şi contrazică ideile  politice (dacă le are). Desigur dacă cei susţinuţi de preşedinte nu au programe şi scopuri  concrete în favoarea românilor, nu doresc să servească şi să slujească  România, apelează la stări  emoţionale. După cum se desfăşoară  această campanie, iese tot mai mult în evidenţă  diferenţa dintre stânga şi dreapta politică. In timp ce eşicherul politic de stânga în principal  PSD-ul  vine cu un program  amplu şi concret pentru dezvoltarea ţării, şi în favoarea creşterii bunăstării populaţiei, cu candidaţi responsabili, profesionişti,  dreapta vine cu slogane, acuzaţii, certuri, dezinformări, foarte multă retorică seacă, fără consistenţă şi cu puţinele măsuri punctate şi alea preluate de la stânga (vezi spoturile electorale ). Fac  apel la toţi cetăţenii cu drept de vot să reflecteze corect, matur şi raţional, să-şi dea votul celor care slujesc interesele României şi a poporului român indiferent  de etnie, sex, vârstă, religie şi nu celor care reprezintă interesele străinilor. Poporul român trebuie să-şi recapete demnitatea şi dreptul de proprietate asupra ţării, să nu mai fie slugi în ţara lor sau pe aiurea. Trebuie să acordăm votul celor care ne reprezintă pe noi şi nu celor trimişi  sau infiltraţi să reprezinte interesele altora.

 

Nelu CERNEA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE