Home / Eveniment / Elevi de la Gimnaziul „Aurel Mosora” au împărțit răvașe sighisorenilor de Ziua Culturii Naționale

Elevi de la Gimnaziul „Aurel Mosora” au împărțit răvașe sighisorenilor de Ziua Culturii Naționale

În 14 ianuarie, potrivit Radio Son Sighișoara, elevii claselor a VI-a si a VII-a de la Școala Gimnazială „Aurel Mosora” au împărțit sighișorenilor răvașe cu citate din Mihai Eminescu.
„Elevi însoțiti de profesoarele Dana Ciucan și Bianca Daian au participat la Biblioteca Municipală „Zaharia Boiu” la o actvitate ce a avut ca scop cunoașterea operei poetului neamului Mihai Eminescu, răvașele fiind împărțite la finalul acestei acțiuni”, au scris cei de la Radio Son pe facebook.

„A fost o zi deosebită și pentru noi și pentru copiii care au fost aici”

„Au fost 50 de copii, care au venit să ne viziteze și care au pus in practică o idee extraordinar de originală, au pregătit răvașe, frumos împachetate și legate cu fundiță, pe care după ce au plecat de la bibliotecă le-au oferit cetățenilor Sighișoarei. (…) A fost o zi deosebită și pentru noi și pentru copiii care au fost aici”, a declarat, pentru Radio Son, Lucia Țarălungă, directorul Bibliotecii „Zaharia Boiu”.

Municipiul Sighișoara, prin Biblioteca Municipală „Zaharia Boiu”, a marcat Ziua Culturii Naționale prin organizarea unor activități dedicate acestei zile. Conform anunțului publicat pe site-ul Primăriei Sighișoara, cu ocazia sărbătoririi Zilei Culturii Naționale și a nașterii poetului Mihai Eminescu au fost organizate evenimente vineri, 13 ianuarie, și marți, 17 ianuarie. În 13 ianuarie avut loc evenimentul „Mihai Eminescu – poetul “nepereche”- evocarea operei eminesciene”. În 17 ianuarie, a fost organizat un eveniment dedicat basmelor eminesciene. Pentru luni, 16 ianuarie, angajatii Bibliotecii Municipale „Zaharia Boiu” au pregătit pentru elevi o prezentare în Power Point a vieții și operei poetului Mihai Eminescu.

Foto 2_Ravase Sighisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sighișoara, buget de 16,6 milioane de euro în 2021

Aleșii locali ai municipiului Sighișoara au aprobat, cu unanimitate de voturi, într-o ședință ordinară de …