Love is… & Supernove, premiere, săptămâna viitoare la Național Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 529 Vizualizări

Love is… & Supernove, premiere, săptămâna viitoare la Național

Ce e iubirea și ce sunt fricile sunt temele explorate de spectacolele „Love is…” și „Supernove”, care vor fi jucate în premieră săptămâna viitoare la Teatrul Național din Tîrgu Mureș. „Love is…”, programat în 14 februarie, de la ora 19.30, în Sala Parking, este un spectacol al Trupei Guga Junior, coordonați de Roxana Marian, care semnează regia și scenografia. Textul este scris de Andreea Radu în colaborare cu Loredana Boza și Ligia Ungur. „Supernove” de Alexandra Pâzgu, în regia lui Radu Nica, se va juca în premieră în 15 februarie, de la 19.30, în Sala Mică. Spectacolul este programat și în 18 februarie.

Afișul spectacolului „Love is...” este realizat de Iris Nedea, elevă a Liceului de Artă din Tîrgu Mureș
Afișul spectacolului „Love is…” este realizat de Iris Nedea, elevă a Liceului de Artă din Tîrgu Mureș

Love is…

Trupa Guga Junior vine cu o nouă producție, după spectacolele „Want” și „Să zicem da!”, de această dată ne propun un spectacol despre iubire „Love is…”. Încă nu au fost publicate datele următoarelor reprezentații, dar cred că spectacolul va avea aceeași energie debordantă pe care au avut-o „Want” și „Să zicem da!”. Totodată, spectacolul de provoacă și la o nouă întâlnire cu scriitura Andreei Radu, care se-ntoarce cu un nou text la Național, după „M de la Iepure” – spectacol care se joacă tot în Sala Parking.

Cei de la Național ne oferă, pe site-ul teatrului, câteva indicii despre „Love is… – Iubirea e ingredientul dintre două persoane. Iubirea e adrenalină. Iubirea înseamnă pasiune și risc. Iubirea trece repede. Iubirea e ceva ce durează toată viața. Iubirea înseamnă atunci când colegul tău de bancă îți ia radiera. Iubirea – acest vibe pozitiv care se simte cel mai intens în liceu. Sau nu! Cert este că atunci când încerci să privești prin ochii unui adolescent diversele ipostaze ale iubirii, lucrurile ți se dezvăluie sub forma unui comic aproape nostalgic”.

Sau: „Love is… – Fiecare are propriul lui cod pentru a înțelege iubirea și efectele sale. În adolescență iubirea îți deschide, parcă, porți către un întreg univers pe care ai vrea să-l exploatezi în grabă pe tot. Situații diferite, unice și personale, culese sau inspirate din pauze și din bănci, îți vor trezi amintiri, îți vor aduce zâmbete și în mod sigur îți vor ridica întrebări în legătură cu acest sentiment foarte greu de definit: iubirea.”

Cătălin Roșață s-a ocupat de sound-design și de proiecțiile video. Din distribuție fac parte: Loredana Boza, Cezar Cochisă, Larisa Dobrin, Paula Ferenczi, Robert Kacso, Cosmin Kioran, Dorothea Moldovan, Rareș Moldovan, Raluca Nemeș, Petru Nistor, Valentin Oroian, Alexandra Poienar, Alexandra Rus, Andi Szelyes, Patricia Ștețco, Rareș Toncian, Ligia Ungur și Cristina Brumă.

supernove

Supernove

„A fost un drum destul de lung, dat fiind că subiectul principal al spectacolului e frica. Am ajuns însă împreună cu Alexandra (Alexandra Pâzgu) la concluzia că spectacolul trebuie să fie nu doar o înșiruire a fricilor performerilor, dar și o explorare (sau măcar o intuire) a ceea ce este dincolo de frică, de moarte etc. Așa am ajuns la raportul nostru cu universul, la felul în care, finalmente, nimic nu dispare cu desăvârșire, ci e în perpetuă transformare. De aici perspectiva aceasta – cosmică”, spune Radu Nica, regizorul spectacolului, într-un interviu acordat lui Laurențiu Blaga. Textul integral al interviului îl găsiți pe site-ul Teatrului Național. (link)

Foto 2_premiere_Radu Nica

„Un spectacol pe care you either love it or you hate it. Sper ca spectatorii să vină deschiși emoțional și fără idei preconcepute despre teatru, să fie curioși și activi. Și sper ca spectacolul să-i provoace într-un mod plăcut, original&inteligent”, spune Radu Nica în finalul interviului. Regizorul a mai montat recent la Teatrul Național din Tîrgu Mureș spectacolul „Contra iubirii”, iar un alt spectacol regizat de „Radu Nica”, „Respirații”, se joacă la Teatrul Ariel.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Raisa Anè, Laura Mihalache, Dan Rădulescu, Andi Gherghe și Ștefan Mura. Scenografia este semnată de Andu Dumitrescu, iar muzica originală de Vlaicu Golcea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE