Home / Administratie / Poliţia Mureş, în acţiune! Noian de infracţiuni constatate în weekendul trecut!

Poliţia Mureş, în acţiune! Noian de infracţiuni constatate în weekendul trecut!

Distribuie

În perioada 12 – 14 mai 2017, au fost intensificate acţiunile menite să menţină un climat de siguranță publică, să combată faptele ilegale şi să salveze vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie.

Duminică, 14 mai, poliţişti din cadrul IPJ Mureş au acţionat, în sistem integrat, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor, fiind constatate 14 infracţiuni şi aplicate 259 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 66.305 lei.

Poliţiştii de ordine publică au constatat 6 infracţiuni şi au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 37 la Legea 61/1991 privind încălcarea normelor de convieţuire socială.

Poliţiştii rutieri s-au aflat în trafic, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile naţionale şi europene, în funcţie de creşterea valorilor de trafic.

În urma celor 11 controale, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul circulației rutiere (dintre care 2 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului).

Poliţiştii de investigaţii criminale, pe linie de arest la domiciliu, au efectuat 20 de verificări, fiind constatată o încălcare a obligaţiilor. Totodată, a fost depistat un minor dispărut.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice  au desfășurat 1 acțiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor infracțiuni de natură economico-financiară. Pe parcursul acţiunii au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.500 de lei.

În urma tuturor activităţilor, au fost aplicate 259 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 37 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 8 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 4 la Legea nr. 171/2010

privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice .

De asemenea, fost aplicate 199 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea la OUG nr. 195/2002 (4 pentru alcool, 56 pentru viteză și 22 pietonilor). Au fost reținute şi 21 permise de conducere,  dintre care 4 pentru alcool,7 pentru viteză şi 10 pentru săvârşirea unor infracţiuni și 8 certificate de înmatriculare retrase.

(Comunicat IPJ Mureş)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Parada Taurilor din județul Mureș!

Distribuie Taurul Herzschlag, numit ”Bătăile inimii” va fi vedeta Paradei Taurilor, eveniment de anvergură ce …