Home / Invatamant / Absolvire UPM. Mesajele decanilor

Absolvire UPM. Mesajele decanilor

Distribuie

Decanii facultăților din cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș au transmis câte un mesaj absolvenților în cadrul festivității care s-a desfășurat vineri, 30 iunie, de la ora 18.00, în Piața Teatrului.

Ce iese un student de la facultate?

„Unul dintre lucrurile cele mai de preț a fost și este libertatea. Nu mă gândesc la o lume în care orice este permis, pentru că asta este libertatea naivilor. Mă gândesc însă la o lume în care poți să alegi. Se aude, azi, din partea unora, aceiași veșnică întrebare: ce iese un student de la facultate sau de la facultatea de inginerie? Răspunsurile pe care le pot oferi sunt următoarele: iese ce a intrat un student care vrea doar să capete cât mai ușor o bucată galbenă de hârtie sau iese cu totul altfel, adică inginer, adică specialist într-un domeniu al cunoașterii studentul motivat și interesat să învețe și să performeze. Am convingerea că aici se va face diferența în ceea ce privește posibilitățile de a face față unei piețe de muncă fluide, în permanentă și imprevizibilă schimbare.(…) Pentru absolvenți am câteva vești și bune și rele. O veste este că școala s-a terminat. Vestea rea, asociată primeia, este aceiași: s-a terminat școala (…) o altă veste rea este că învățatul nu se termină niciodată. Vestea ce bună asociată este aceiași. Gena învățării nu se atrofiază cu una cu două, se modifică însă felul de a învăța”, a spus conf. univ. dr. ing. Mircea Dulău, decanul Facultății de Inginerie.

„Examenele adevărate abia încep”

Următorul decan care s-a adresat studenților a fost Giordano Altarozzi, Facultatea de Științe și Litere. „De mâine, o să intrați într-o nouă etapă a vieții voastre, în care o să fiți chemați să puneți în aplicare și să folosiți ceea ce ați învățat în băncile universității. Provocările cu care vă veți confrunta de acum încolo o să fie și mai grele decât cele de până acum. Îmi pare rău să vă anunț, examenele adevărate abia încep. Am însă convingerea că cu cele învățate în calitate de studenți veți reuși să faceți față cu brio provocărilor care vă așteaptă.”

„Nu vă temeți de eșecuri”

„Sunt convinsă că astăzi, toți cei apropiați dumneavoastră, profesori, părinți, rude, dacă ar putea, dacă ar sta în puterea lor, v-ar crea un buchet care să cuprindă cele mai frumoase și mai înțelepte pilde și sfaturi. Astfel încât, în momentele grele ale vieții să puteți extrage din acel buchet cel mai potrivit fir (…). Dintre sfaturile pe care vi le-aș recomanda ar fi: învățați continuu, implicați-vă, faceți doar ceea ce vă place, învățați să vă apreciați și să prețuiți corect, nu acceptați orice, fiți perseverenți oricât de greu ar fi, călătoriți cât puteți de mult în toată lumea, iubiți cu adevărat oamenii din jurul vostru și nu uitați: viitorul aparține celor care cred în frumusețea propriilor visuri. Nu vă temeți de eșecuri, de dificultăți, și ele vă ajută să vă formați ca oameni, ca profeșioniști!”, le-a transmis absolvenților conf. univ. dr. Daniela Ștefănescu, decanul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii ludușeni, rezultate notabile la Concursul Keep in touch with reality

Distribuie Concursul județean de Limba engleză, ajuns la a XIV-a ediție, și-a așteptat elevii calificați …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.