Home / Invatamant / Şcoala de Vară de la UPM, program intens începând de azi

Şcoala de Vară de la UPM, program intens începând de azi

Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu Mureș, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România şi în parteneriat cu Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Șincai” al Academiei Române, Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Primăria Municipiului Tîrgu Mureș, organizează în perioada 21-26 iulie 2017, Școală de Vară cu tema „Marele Război: trăiri, memorie, consecințe”.

Timp de cinci zile, 70 de cadre didactice din învățământul preuniversitar, din aproape toate județele României, şi peste 16 cadre didactice universitare și cercetători de prestigiu de la universitățile din București, Sibiu, Cluj-Napoca și Tîrgu Mureș, vor susține expuneri și vor participa la dezbaterile din cadrul Școlii de Vară.

Organizată pentru prima dată în mediul academic din Tîrgu Mureș, Școala de Vară a Societății de Științe Istorice reprezintă un bun prilej de cunoaștere a cercetărilor științifice de la instituțiile de învățământ și cercetare din Tîrgu Mureș dedicate Marelui Război și a modalităților de valorificare a experiențelor didactice dedicate războiului și a consecințelor acestuia pentru români. În cadrul Școlii de Vară sunt cuprinse și activități practice, vizând cunoașterea locurilor de memorie din județul Mureș, respectiv muzee, biblioteci și monumente dedicate Marelui Război.
Școala de vară oferă profesorilor de istorie, creatori ai conștiinței publice, să participe la dezbateri de mare actualitate privind Marele Război și Unirea din 1918.
Programul Şcolii de Vară se anunţă unul incitant şi îl puteţi consulta dând click aici Program Scoala de VaraTg Mures 2017-07-14

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Concert de colinde și cântece religioase în parohia Răzoare

Numeroși credincioși ai parohiei Răzoare au asistat duminică, 5 decembrie 2021, după orele prânzului, la …